Dieta Pesco-Mediteraneană și postul intermitent, un duo esențial pentru sănătatea inimii

În urma unui studiu s-a descoperit că dieta Pesco-Mediteraneană și postul intermitent ne țin departe de bolile cardiovasculare.
Dieta Pesco-Mediteraneană și postul intermitent, un duo esențial pentru sănătatea inimii
Dieta Pesco-Mediteraneană, ideală pentru sănătatea inimii

Un studiu recent indică faptul că dieta Pesco-Mediteraneană, combinată cu postul intermitent, poate reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare. Dieta implică consumul de legume verrzi, nuci, cereale integrale, ulei de măsline extra-virgin și pește sau fructe de mare. De asemenea, limitează cantitatea de carne roșie, produse lactate și ouă. Bolile de inimă sunt cel mai frecvent întâlnite, dar și cea mai comună cauză de deces.

Dieta este unul dintre factorii care determină sănătatea inimii. Un studiu recent publicat în Jurnalul Colegiului American de Cardiologie indică faptul că o dietă, în special dieta Pesco-Mediteraneană, combinată cu postul intermitent scad riscul de apariție a bolilor de inimă. Bolile de inimă se numără în top-ul cauzelor de deces în întreaga lume.

Dieta Pesco-Mediteraneană, ideală pentru sănătatea inimii

Dieta Pesco-Mediteraneană este bogată în legume verzi, nuci, cereale integrale, ulei de măsline extra-virgin, pește și fructe de mare. Această dietă limitează cantitățile de produse lactate și ouă pe care le consumăm în mod obișnuit. Cercetările au asociat această dietă cu un risc scăzut de apariție a bolilor de inimă, diabet, declin cognitiv, depresie și anumite tipuri de cancer, iar asta pentru că se pune accentul pe colesterolul bun HDL și scăderea colesterolului rău LDL.

Anumiți nutrienți principali care se regăsesc în această dietă, precum vitamina B12, vitamina D și calciu sunt asociați scăderii incidenței de sindrom metabolic și boli cardiovasculare, spune Dr. Anjali Dutta, cardiolog în New York. Comparativ cu alte diete, o dietă care are la bază un stil mediteraneană este mai scăzută în calorii, sodiu, zahăr adpugat și grăsimi saturate. Dieta Mediteraneană conține puține alimente procesate.

Cum ajută postul intermitent?

Studiul arată că prin combinarea unei diete Pesco-Mediteraneene cu postul intermitent, se obțin rezultate pe termen lung în privința riscului de apariție a bolilor cardiovasculare. Postul intermitent este o practică prin care se limitează consumul de calorii într-o anumită perioadă din zi sau săptămână. Studiile arată că postul intermitent reduce inflamațiile și afecțiuni ca diabetul și scleroza multiplă

Alexandra Necsoiu
Alexandra Necsoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, alexandra.necsoiu@m.ro

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața
Recomandări:
Depresia, detectată direct de pe telefon
Depresia, detectată direct de pe telefon
Activitatea fizică arde mai puține calorii decât te-ai fi așteptat STUDIU
Activitatea fizică arde mai puține calorii decât te-ai fi așteptat STUDIU