Demi Lovato a anunțat că este non-binară și vrea să-și schimbe pronumele

21.05.2021
Demi Lovato a anunțat că este non-binară și vrea să-și schimbe pronumele
Demi Lovato spune că este o persoană non-binară/ Foto: Instagram

Demi Lovato a spus că este non-binară și de acum încolo își schimbă pronumele în ei/ele sau lor.

Persoanele non-binare nu se identifică nici ca bărbați, nici ca femei și nu se conformează cu normele niciunuia dintre cele două genuri, potrivit BBC.

„Astăzi sunt bucuroasă să împart cu voi mai multe despre viața mea. Sunt mândră să anunț că mă identific ca o persoană non-binară și îmi voi schimba oficial pronumele în ei/lor, de acum înainte”, a scris Demi Lovato, pe Twitter.

Actrița, în vârstă de 28 de ani, spune că a realizat identitatea genului său după ce a petrecut ultimul an reflectând asupra sinelui.

Utilizarea pronumelor they/them „reprezintă cel mai bun pentru a exprima fluiditatea genului pe care o resimt”, spune Demi.

Ce presupune să fii o persoană non-binară

Termenul de „non-binar” poate avea mai multe semnificații pentru diferite persoană. Cel mai des, este folosit pentru a descrie pe cineva a cărui identitate de gen nu este exclusiv masculină sau feminină.

În alte cazuri, este posibil ca o persoană non-binară să își exprime sexul atât ca bărbat, cât și ca femeie, iar alții nu le exprimă nici ca bărbat, nici ca femei.

Cristina Tudor
Cristina Tudor
Și-a început activitatea în jurnalismul online în redacția Digi24, în 2014, unde a petrecut câțiva ani buni. Acolo a redactat articole în toate domeniile, însă cu timpul a început să se contureze o predilecție către subiectele legate de sănătate, realizând inclusiv o campanie ce ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Ingrid Gheorghe: soluții pentru bolile care afectează endometrul
Recomandări:
Băutura care crește riscul de boală Parkinson
Băutura care crește riscul de boală Parkinson
Irina Rimes, invitată la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene
Irina Rimes, invitată la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene