Consumul de sare: noile recomandări FDA

FDA vine cu noi recomandări prin care specifică faptul că trebuie să reducem consumul de sare și modul în care pregătim preparatele acasă.
  • Publicat:
Consumul de sare: noile recomandări FDA
Foto: pexels

Ani la rând, oficialii sănătății publice au vorbit despre câtă sare trebuie să consumăm în fiecare zi. Acum, FDA vine cu noi recomandări prin care specifică faptul că trebuie să reducem consumul de sare și modul în care pregătim preparatele acasă. Recomandările, voluntar au ca scop reducerea consumului mediu cu 12% în următorii 2.5 ani. Cum? Cerând companiilor și restaurantelor ce cantitate de sare să folosească.

Dacă aruncăm o privire către America, dietele lor sunt bogate în sare, mai ales dacă aleg să mănâne la restaurante sau optează pentru semi-preparate. Dacă producătorii ar opta pentru aceste recomandări, consumul mediu pe zi de sare ar scădea semnificativ cu 12%. Mai exact, un american conumă undeva la 3.400mg, iar ținta este de 3000mg într-o zi.

Consumul de sare: ce se întâmplă dacă exagerezi

Prea multă sare este asociată afecțiunilor serioase de sănătate precum hipertensiunea, care este o cauză majoră a infarctului și accidentului vascular cerebral. Cercetările arată că 70% din sarea pe care o consumăm provine din alimentele procesate și cele ambalate, se arată într-un studiu publicat în 2017 în jurnalul Circulation al Asociației Americane a Inimii (AHA).

AHA susține noul ghid de recomandare FDA și menționează că tot „nu este suficientt” pentru a reduce problema consumului de sare la nivel de țară. Ideal este ca un adult să nu consume mai mult de 2.300mg de sare pe zi, iar astfel s-ar preveni estimativ 450.000 de cazuri de boli cardiovasculare. Știm că poate popcornul simplu nu are niciun gust, motiv pentru care adăugăm foarte multă sare, dar printr-o reducere treptată reușim și să ne schimbăm stilul alimentar.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu
Web-Editor - Alexandra Necșoiu
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ... citește mai mult
Recomandare video
Cum se tratează multimodal cancerul colorectal