Consumul de proteină reduce riscul de obezitate și te ajută să slăbești

Organismul tău nu tânjește după mai multă mâncare, ci după mai multă proteină atunci când ai poftă de gustări, arată un nou studiu.
21.11.2022
Consumul de proteină reduce riscul de obezitate și te ajută să slăbești
Foto: shutterstock

Dacă te numeri printre persoanele care consumă gustări nu tocmai sănătoase sau bogate în calorii, află că acest lucru se întâmplă pentru că organismul tău nu tânjește după mai multă mâncare, ci după mai multă proteină, arată un nou studiu.

Studiul publicat în jurnalul Obesity, care a avut loc în perioada mai 2011- iunie 2012, a luat în calcul obiceiurile alimentare și fizice ale 9.341 de participanți adulți cu vârsta medie de 46.3 ani. Oamenii de știință de la Universitatea din Sidney au descoperit că energia pe care o aveau participanții provenea 30.9% din grăsimi, 43.5% din carbohidrați, 18.4% din proteine, 4.3% din alcool și 2.2% din fibre.

Cercetătorii au descoperit că participanții nu consumau suficientă proteină la micul dejun sau la mesele din prima parte a zilei, motiv pentru care mâncau mai mult în restul zilei comparativ cu participanții care mâncau destul de multă proteină dimineața. De asemenea, participanții care nu consumau suficientă proteină dimineața, consumau mai multe calorii pe timpul zilei, dar și alimente bogate în grăsimi, zahăr și sare. Consumau mai mult alcool și mâncau mai puține alimente sănătoase precum cereale, fructe, legume, leguminoase, produse lactate și carne.

Cercetătorii au descoperit că acest lucru se întâmplă pentru că participanții nu consumau o cantitate adecvată de proteine, ci foarte multe alimente procesate. Consumul de alimente procesate și sărace în nutienți cresc riscul de obezitate, în timp ce proteinele reduc acest risc.

Consumul de alimente procesate pe timpul zilei, zi după zi, duce la apariția inflamațiilor cronice și a deficitelor de nutrienți. Atunci când organismul se confruntă cu inflamații și carențe, ne putem confrunta cu senzație de oboseală, poftă de dulce și dificultatea de a slăbi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Raed Arafat, despre moarte: „Sper să vină cât mai târziu”
Recomandări:
Testul de 1 minut care îți arată dacă ești la risc să faci diabet
Testul de 1 minut care îți arată dacă ești la risc să faci diabet
La ce tratamente apelează românii pentru tratarea răcelii și a gripei?
La ce tratamente apelează românii pentru tratarea răcelii și a gripei?