Cele mai importante sfaturi pentru mămici

Vrei să ai un copil perfect sănătos? Ana Culcer, medic pediatru cu o experienţă de peste 40 de ani, îţi oferă 5 sfaturi în acest sens!
25.03.2014
Cele mai importante sfaturi pentru mămici

Vrei să ai un copil perfect sănătos? Ana Culcer, medic pediatru cu o experienţă de peste 40 de ani, îţi oferă 5 sfaturi  preţioase în acest sens!

În primul rând, dacă îţi doreşti un copil perfect sănătos, trebuie să îl alăptezi. Alăptarea are un rol deosebit de important în dezvoltarea micuţului şi protejarea sistemului său imunitar.

Apoi, mare grijă la alimentaţie. Multe mame au tendinţa să le dea mult de mâncare celor mici, în ideea că trebuie să ia în greutate, însă acest lucru poate fi extrem de nesfast pentru sănătatea acestuia în primii ani de viaţă. Mai mult decât atât, supraalimentarea favorizează depunerea kilogramelor şi instalarea obezităţii la vârste fragede.

Nu uita nici de mişcare. Pentru o dezvoltare armonioasă, joacă-te zilnic cu bebe, alergaţi în parc şi alegeţi activităţi pe care le puteţi face împreună. Exerciţiile fizice sunt esenţiale pentru dezvoltarea armonioasă a sistemului osos şi muscular, dar ajută şi funcţiile respiratorii şi previn afecţiunile cardiace.

Un alt aspect important este administrarea antibioticelor la o vârstă fragedă

Ghid de medicamente pentru copii

Doamna doctor Culcer nu recomandă sub nici o formă să-i dai micuţului un medicament puternic pentru a scăpa de o răceală banală, deoarece astfel se creează rezistenţă la bacterii şi copilul va fi tot timpul expus riscului de infectare, iar tratamentul nu va mai avea nici un efect. În schimb, este indicat să stimulezi imunitatea copilului cu ajutorul remediilor naturale. Mierea şi ceaiurile sunt adevărate medicamente naturale la care poti apela cu încredere.

Şi ultimul, dar nu cel din urmă, sfat primit de la Ana Culcer este să ne educăm în aşa fel copiii astfel încât să nu devină dependenţi de noi, ca părinţi, sau de alte persoane apropiate, cum sunt de exemplu bunicii. În acest fel le vom stimula personalitatea şi vom avea copii care nu vor imita ceea ce văd, ci vor avea propriul comportament.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru
Paula Rotaru
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Laura Ciutacu, SANADOR: teste și analize înainte de sarcină
Recomandări: