Ce facem cand plange bebe?

verifici cand a mancat ultima oara (este bine, mai ales la inceput, sa tii o agenda cu programul de masa si cantitatile, daca bebe este hranit la san, el trebuie cantarit inainte si dupa masa, daca este hranit cu biberonul- scrie cati ml de lapte a papat)
Ce facem cand plange bebe?
Ce facem cand plange bebe?

Poate ca nimic nu este mai sfasietor pentru o mama decat plansul bebelusului ei. Cand bebelusul plange, reactia mamei este atat emotionala, cat si fizica. Adrenalina este in actiune si mai ales la inceput, mamica intra in panica. Ce are? Ii este foame? Trebuie schimbat? Ii e prea cald sau prea frig? Este stresat si obosit? Se simte singur? Vrea in brate?

Asadar, ce faci atunci cand bebelusul plange:

– verifici cand a mancat ultima oara (este bine, mai ales la inceput, sa tii o agenda cu programul de masa si cantitatile, daca bebe este hranit la san, el trebuie cantarit inainte si dupa masa, daca este hranit cu biberonul- scrie cati ml de lapte a papat);

– verifici daca are scutecul plin si daca nu cumva s-a iritat la fundulet;

– verifici temperatura in camera – in general, bebelusii pot deveni agitati atunci cand le este prea cald – ceafa si burtica nu trebuie sa fie transpirate.

 

Tags:
Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Tratamente cosmetice pentru piele după sezonul de vară- Dr. Victor Clătici
Recomandări: