Caz șocant în Israel! Un bebeluș s-a născut cu un embrion

The Times of Israel raportează că o fetiță s-a născut cu un embrion aflat în stomac, o anomalie congenitală care apare o dată la 500.000 de nașteri.
Caz șocant în Israel! Un bebeluș s-a născut cu un embrion
Foto: shutterstock

Un nou-născut din Israel a șocat medicii cu un caz medical extrem de rar. The Times of Israel raportează că o fetiță s-a născut cu un embrion aflat în stomac, o anomalie congenitală care apare o dată la 500.000 de nașteri. Micuța s-a născut la începutul lunii iulie la Centrul Medical Assuta din Ashdod.

Ultrasunetele și ecografiile făcute în timpul sarcinii arătau că fătul avea un stomac neobișnuit de mare, iar odată cu nașterea, suspiciunile medicilor cum că ar exista ceva în stomacul fetiței au fost confirmate. După radiofrafii și ultrasunete, medicii au descoperit în stomacul nou-născutului că există un embrion.

„Am fost surprinși să descoperit că este un embrion”, a spus Omer Globus, director neonatologie la Assuta.

În timpul operației de îndepărtare a embrionului, medicii au descoperit doi saci similari în stomacul bebelușului, ceea ce i-a făcut să creadă că ar putea fi vorba de mai mult decât un embrion. După operația care a fost un ral succes, cea mică este bine și se află la recuperare. Ceea ce s-a găsit în stomacul copilei și îndepărtat, din fericire spun medicii, nu era format complet. Deși medicii puteau vedea câteva oase și o inimă, embrionul nu a fost parțial dezvoltat.

O posibilă explicație pentru apariția acestei afecțiuni este că sarcina ar fi început cu gemeni înainte ca unul dintre embrioni să fie absorbit.

Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Recomandare video
Cârnați la grătar cu legume și porumb copt