5 lucruri care îți fac pielea să arate mai bătrână

  • Publicat:
5 lucruri care îți fac pielea să arate mai bătrână

Te-ai uitat vreodată în oglindă și ai simțit că arăți efectiv mai în vârstă decât ieri? Dacă îți este teamă că pielea ta îmbătrânește mai repede decât ar trebui, vinovatul poate fi ascuns… la vedere. Totul, de la ceea ce mănânci până la nivelul de stres, îți afectează pielea, așa că soluția pentru un ten vibrant este identificarea și eliminarea obiceiurilor proaste. Iată cinci dintre ele:

Factor de îmbătrânire a pielii: Stresul cronic 

Stresul este o parte naturală a vieții, dar prea mult te poate lipsi de substanțele nutritive esențiale pentru o piele sănătoasă. Când suntem stresați, corpul utilizează diverse substanțe nutritive, inclusiv magneziu și vitamina C, pentru a crea hormoni de stres precum cortizolul, adrenalina și noradrenalina, astfel încât să poți face față. Dar magneziul și vitamina C sunt, de asemenea, vitale pentru sinteza colagenului.

Soluție naturală: Dacă te simți stresat(ă), ia zilnic 1.000 până la 2.000 mg de vitamina C, 400 mg de magneziu și un complex de vitamine B.

Factor de îmbătrânire a pielii: Dezechilibru hormonal

Fie că te confrunți cu sindromul premenstrual sau cu menopauza, dacă recurgi constant la carbohidrați rafinați și zahăr pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit și energia, declanșezi creșteri ale hormonului insulină. Acest lucru amplifică inflamația în corp și produce enzime care descompun colagenul și elastina, ceea ce duce la mai multe riduri pe piele. Acest tip de alimentație poate dezechilibra și nivelurile de estrogen și testosteron.

Soluție naturală: Evitarea zahărului adăugat și a amidonurilor ar trebui să fie primul tău pas dacă vrei să restabilești echilibrul hormonal. Acest lucru face și loc pentru alimente integrale proaspete și cu adevărat hrănitoare. Pentru a face față poftelor de zahăr și amidon, alege soluții non-alimentare. Dacă vrei o piele strălucitoare, atunci când ai poftă de zahăr, alege ceva care să te facă fericit în afara alimentelor. Iubești muzica? Ascultă-ți melodia preferată și dansează nebunește timp de 3 minute. Pofta de zahăr va dispărea, garantat.

Factor de îmbătrânire a pielii: Somnul neregulat și întrerupt

Rejuvenarea celulară are loc în timpul somnului. Atunci când ai un somn insuficient sau somnul nu este adânc, disturbi acest proces. De asemenea, crești producția de grelină, hormonul foamei. Dacă nu dormi mai mult de 6½ ore, grelina va crește și te vei trezi mai flămând. Grelina declanșează, de asemenea, pofta de carbohidrați.

Soluție naturală: Folosește acest ritual înainte de culcare pentru a te pregăti pentru un somn odihnitor: meditează timp de 10 minute pentru a-ți liniști mintea și ia 400 mg de magneziu. Un studiu din 2012 publicat în Jurnalul de Cercetare în Științele Medicale a constatat că atunci când adulții mai în vârstă cu insomnie au luat o doză zilnică de magneziu, au adormit mai repede și au dormit mai mult.

Factor de îmbătrânire a pielii: Consum excesiv de alcool

Trebuie să ții cont că alcoolul deshidratează organismul și epuizează rezervele tale de vitamine B și magneziu, de care ai nevoie pentru pielea sănătoasă. De asemenea, interferează cu GABA, un neurotransmițător care te ajută să adormi.

Soluție naturală: La următoarea ta ieșire în oraș, limitează-te la două băuturi și alternează-le cu un pahar de apă. Apoi, înainte de culcare, ia o vitamină B pentru a ajuta la metabolizarea alcoolului, plus magneziu.

Factor de îmbătrânire a pielii: Reducerea consumului de grăsimi și uleiuri

Nu fiecare femeie are nevoie de mai multe grăsimi în dieta ei. Dar dacă pielea ta este uscată și descuamată și eviți grăsimile, ar putea exista o conexiune. Membranele noastre celulare, inclusiv celulele pielii noastre, sunt făcute din grăsimi saturate. Și omega-6 și omega-3 sunt esențiale.

Soluție naturală: Familiarizează-te cu trei surse de grăsimi minim procesate: ulei de cocos, semințe de chia și semințe de cânepă. Uleiul de cocos îți va oferi o formă de grăsime saturată, neoxidată, bună. Amestecă o linguriță în smoothie-ul de dimineață. Semințele de cânepă și de chia oferă o doză sănătoasă de omega-3 și omega-6, plus o cantitate bună de proteină și (în cazul chia) fibră. Adaugă semințe de cânepă la o salată și pune semințe de chia într-o budincă pentru o gustare sănătoasă. Sau pur și simplu înmoaie 3 linguri de semințe de chia în 1 ceașcă de lapte de migdale, adaugă scorțișoară și zmeură și savurează.

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE ȘI: Ce ne face să arătăm mai bătrâne decât suntem?

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan