6 remedii împotriva arsurilor solare care funcționează mai bine decât aloe vera

  • Publicat:
6 remedii împotriva arsurilor solare care funcționează mai bine decât aloe vera

Chiar și cei mai atenți utilizatori de cremă de protecție solară pot uita să reaplice al doilea strat sau să omită o zonă pe spatele lor, ceea ce va duce la o arsură solară roșie și dureroasă, fierbinte la atingere. 

Dar în loc să apeleze la clasica aloe vera, o femeie a cărei postare a devenit virală pe social media folosește un produs neconvențional pentru a-și calma pielea iritată: spumă de ras.

„Aplică spuma de ras pe arsură. S-ar putea să pară ciudat, dar crede-mă! Nu freca, las-o doar să stea pe pielea ta”, a explicat Allen-Stewart în postarea ei. „Va începe să elimine toată căldura (vei simți imediat asta). S-ar putea să simțiți și că te mănâncă pielea, dar asta e un lucru bun! Mâncărimea înseamnă vindecare.”

Ea recomandă să lași spuma de ras timp de aproximativ 30 de minute până când crema pare să se fi dizolvat în unele locuri și este ușor uscată. Zona arsă de soare va deveni mai puțin fierbinte, moment în care recomandă clătirea cu apă călduță sau rece pentru a îndepărta reziduurile. De obicei, arsura solară dispare după un al doilea tratament în ziua următoare, a spus ea, adăugând că folosește această metodă pentru vindecarea arsurilor solare de 10 ani și nu a rămas niciodată cu pielea exfoliată sau cu o senzație de arsură de la mentol.

Ar trebui să pui spumă de ras pe arsura solară?

Ei bine, poți – nu este niciun rău în asta, a explicat dermatologul Dr. Ross Radusky pentru InsideEdition.com, iar ingredientele hidratante ar putea chiar să-ți calmeze pielea. Un alt dermatolog a spus pentru Allure că mentolul prezent în unele creme de ras pentru bărbați ar putea, de asemenea, să calmeze o arsură solară.

Dacă spuma de ras ți se pare o soluție mult prea ciudată, există câteva remedii la fel de eficiente:

Remedii naturale pentru arsuri solare

Fă o baie în apă rece și bicarbonat de sodiu – s-a demonstrat că alină mâncărimea și inflamația. Și oțetul de mere și oțetul alb funcționează bine atunci când sunt amestecate cu apă rece pentru baie. Testează și simte diferența.

Hidratează-te, hidratează-te, hidratează-te – un ulei natural pentru baie urmat de o cremă hidratantă va calma pielea arsă.

Îmbrățișează puterea unei pungi de mazăre congelată – acest truc vechi funcționează incredibil de bine, ajutând la absorbția căldurii, constricția vaselor de sânge și reducerea inflamației.

Hidratează-te, chiar și cu alimente – încearcă pepene roșu suculent, care conține mai mult de un pahar de apă într-o felie mare sau castraveți.

O compresă rece nu dă greș niciodată – plus, combinarea apei cu hamamelis va contribui la alinarea mâncărimii și împiedică zona să devină prea uscată.

Du-te în bucătărie – vei fi surprins câte remedii pentru arsuri solare sunt ascunse în frigider și dulapuri. Laptele, amidonul de porumb, iaurtul, chiar și salata – toate acestea au proprietăți calmante secrete atunci când sunt aplicate corespunzător pe pielea arsă de soare.

Avem multe sfaturi pentru arsuri solare, dar amintește-ți: cel mai bun lucru pe care îl poți face este să le previi prin utilizarea constantă a unei creme de protecție cu spectru larg, preferabil una rezistentă la apă și cu un SPF de cel puțin 30!

Sursă foto: Envato

CITEȘTE ȘI: Ai grijă, bronzul te poate costa sănătatea! Arsurile solare dublează riscul de cancer de piele

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan