Cel mai probabil aplici crema cu SPF incorect. Iată ce spun dermatologii

  • Publicat:
Cel mai probabil aplici crema cu SPF incorect. Iată ce spun dermatologii

Importanța cremelor cu SPF este bine documentată. Este produsul non-negociabil cu care toți experții sunt de acord că ar trebui purtat în fiecare zi, indiferent dacă plouă sau strălucește soarele, pentru a proteja pielea împotriva razelor UVA și UVB.

În plus, ajută la reducerea riscului de cancer de piele și încetinește semnele de îmbătrânire. „Putem preveni până la 80% din îmbătrânirea pielii prin utilizarea corectă a cremei solare zilnice, pe tot parcursul anului”, a spus Dr. Sam Bunting, pentru vogue.com.

Dar o aplici corect? Mulți dermatologi spun că nu. 

Cum se aplică în mod corect crema cu SPF

„Aveți nevoie de un sfert de linguriță (sau 1,25 ml) de cremă de protecție solară pentru față și aceeași cantitate pentru gât”, explică Dr. Bunting. „Sau puteți folosi regula celor două degete – degetul arătător și cel mijlociu – pentru ușurință. Recomand oamenilor să folosească tehnica celor 13 puncte pentru a vă asigura că acoperiți uniform pielea, fără să omiteți părți din ea. La fel cu vopsirea unui perete, doriți (și aveți nevoie) de un strat uniform.” Această tehnică nu ar putea fi mai simplă: pur și simplu aplică 13 puncte de SPF pe față, apoi masează.

Este o modalitate excelentă de a te simți încrezător că ești complet protejat împotriva soarelui și că nu te lași pe tânjală. De asemenea, este bine de menționat că doza pe care trebuie să o folosești pentru a obține protecția promisă pe ambalaj este aceeași pentru toate cremele de protecție solară, deci, chiar dacă folosești un factor mai ridicat, nu înseamnă că ar trebui să reduci cantitatea pe care o aplici – folosește aceeași tehnică.

Care este greșeala principală pe care o faci când vine vorba de crema cu SPF

Potrivit Dr. Bunting, o greșeală comună este omiterea zonelor cheie, cum ar fi linia părului, pleoapele și urechile. Ca să nu mai vorbim de neglijarea reaplicării. „Nicio cremă de protecție solară nu oferă o protecție fiabilă după două ore, deci trebuie să o reaplici în mod regulat.”

Sursă foto: envato

CITEȘTE ȘI: De ce trebuie să folosești SPF și în anotimpul rece. Medic dermatolog: Dacă lucrăm lângă un geam, aplicăm crema cu protecție solară la fiecare 2 ore

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan