5 alimente „binefăcătoare” pentru rinichi. Te păzesc de bolile renale

Iată care sunt cele cinci superalimente bune pentru rinichi și pe care ar trebui să le consumi în fiecare zi.
  • Publicat:
5 alimente „binefăcătoare” pentru rinichi. Te păzesc de bolile renale
5 alimente „binefăcătoare” pentru rinichi. Te păzesc de bolile renale

Rinichii sunt organe uimitoare care produc hormoni esențiali pentru sănătate, echilibrează electroliții și filtrează impuritățile din sânge. Boala renală cronică poate fi rezultatul unor alegeri dietetice și de stil de viață proaste. Iată care sunt cele cinci superalimente bune pentru rinichi și pe care ar trebui să le consumi în fiecare zi. Poți spune că sunt „binefăcătoare”, pentru că te țin departe de bolile renale.

Nuci și semințe

Nucile și semințele sunt superalimente mici, dar puternice, care reduc inflamația și satisfac rapid foamea. Nucile și semințele sunt bogate în proteină vegetală, fibră, antioxidanți, lipide sănătoase pentru inimă și acizi grași omega-3. Ele pot ajuta la curățarea rinichilor mai eficient, deoarece sunt bogate în potasiu și fosfor.

Usturoiul, bun pentru rinichi

Usturoiul este cunoscut pentru calitățile sale terapeutice, iar unul dintre principalele sale substanțe active este alicina, care are calități antibacteriene și antiinflamatorii. Consumul frecvent protejează funcția renală, scade tensiunea arterială și previne bolile cardiace legate de colesterolul crescut.

Merele

Pectina, o fibră solubilă care poate reduce nivelul zahărului din sânge și colesterolul, se găsește în mere. Mâncați coaja, deoarece conține o multitudine de antioxidanți, inclusiv quercetină, care poate ajuta la protejarea țesutului cerebral.

Ardei gras

Ardeii grași roșii sunt buni pentru sănătatea rinichilor datorită conținutului lor scăzut de potasiu. Ei conțin, de asemenea, alte minerale, aromă, fibre, acid folic, vitaminele C, B6 și A, și licopen, un antioxidant care protejează împotriva unor tipuri de cancer.

Pește gras

Fiind bogat în acizi grași omega-3, peștele gras oferă beneficii pentru sănătatea cardiovasculară prin reducerea inflamației. Somonul scade colesterolul din sânge, ceea ce reduce riscul de boală renală. Compoziția sa de proteină de înaltă calitate promovează atât sănătatea musculară, cât și cea generală.

Foto: envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc