De ce este indicat să înmoi nucile în apă, înainte să le mănânci

Îți spunem noi de ce este indicat să înmoi nucile în apă înainte să le mănânci. Și sunt trei motive la număr!
  • Publicat:
De ce este indicat să înmoi nucile în apă, înainte să le mănânci
De ce este indicat să înmoi nucile în apă, înainte să le mănânci

Puține persoane aleg să înmoaie nucile în apă înainte de a le consuma, iar asta pentru că, cel mai probabil, nu cunosc beneficiile de care se pot bucura. Ei bine, se rezolvă! Îți spunem noi de ce este indicat să înmoi nucile în apă înainte să le mănânci. Și sunt trei motive la număr!

De ce să înmoi nucile în apă înainte să le mănânci

Sunt mai ușor de digerat

Unul dintre motivele principale pentru care se înmoaie nucile este pentru a îmbunătăți capacitatea lor de a fi digerate. Nucile conțin inhibitori de enzime și acid fitic, care pot fi greu de digerat pentru unele persoane. Acidul fitic se leagă de minerale precum calciu, magneziu și zinc, inhibând absorbția lor în corp. Înmuierea nucilor în apă timp de câteva ore sau peste noapte se crede că reduce nivelul de inhibitori de enzime și acid fitic, făcându-le mai ușor de digerat. Unele persoane spun că experimentează mai puține disconforturi gastrointestinale, cum ar fi balonarea sau gazele, după consumul de nuci înmuiate în comparație cu consumul lor în stare crudă.

Sunt mai puțin amare

Nucile conțin compuși naturali, inclusiv taninuri, care contribuie la gustul lor amar. Înmuierea nucilor în apă poate ajuta la reducerea amărăciunii prin eliminarea unor astfel de compuși. Multe persoane constată că nucile înmuiate au un gust mai blând și sunt mai plăcute în comparație cu nucile crude. Acest lucru poate fi în special benefic pentru persoanele sensibile la gusturile amare sau care nu se împacă deloc bine cu gustul lor amărui.

Nutrienții se absorb mai bine în corp

Înmuierea nucilor poate, de asemenea, să îmbunătățească absorbția nutrienților prezenți în nuci. Prin reducerea nivelului de acid fitic, înmuierea poate ajuta la eliberarea mineralelor legate, făcându-le disponibile pentru absorbție în tractul digestiv. Acest lucru poate fi în special benefic pentru persoanele cu deficite de nutrienți sau care urmează diete pe bază de plante, deoarece nucile sunt o sursă bună de minerale esențiale precum fierul, calciul și zincul.

Se înlătură agenții de contaminare

Un alt beneficiu al înmuierii nucilor este îndepărtarea mucegaiului, bacteriilor și altor contaminanți care pot fi prezente pe suprafața nucilor. Se crede că înmuierea nucilor în apă cu sare sau oțet ajută la dezinfectarea și curățarea nucilor, reducând riscul de intoxicație alimentară. Acest lucru poate fi în special important dacă nucile nu sunt depozitate corect sau dacă nu sunt proaspete.

Foto: envato

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Cât de sănătos este, de fapt, sushi?
Cât de sănătos este, de fapt, sushi?
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc