Motivul pentru care trebuie să folosești pliculețe de ceai în toaletă

  • Publicat:
Motivul pentru care trebuie să folosești pliculețe de ceai în toaletă

Ce faci cu pliculețele de ceai folosite? Și dacă ți-am spune că te pot ajuta să îți cureți toaleta, ar fi păcat să le arunci la gunoi, nu-i așa? Pentru că ceaiul curăță excelent și este și un detartrant eficient, este foarte util pentru înlăturarea petelor galbene care apar în vasul toaletei. Iată cum să îți cureți și să îndepărtezi tartrul din toaletă cu un pliculeț de ceai infuzat.

Cum să cureți toaleta cu un pliculeț de ceai?

  •  Scoate pliculețul folosit din ceașca ta și stoarce-l ușor.
  • Aruncă pliculețul în partea de jos a vasului toaletei.
  • Lasă-l să acționeze aproximativ 15 minute, nu mai mult.
  • Freacă pereții vasului cu peria de toaletă.
  • Trage apa de la WC.

Și gata! Petele galbene din vasul toaletei au dispărut. Ușor, rapid și eficient, nu-i așa? Și este 100% natural! Nu ai nevoie de înălbitori sau produse chimice. În plus, nu este periculos pentru fosele septice. Însă, nu lăsa pliculețul mai mult de 15 minute.

De ce curăță ceaiul toaleta?

Această metodă de curățare a toaletei cu un pliculeț de ceai poate părea ciudată. Cu toate acestea, funcționează excelent. Iată de ce: ceaiul, chiar și infuzat, conține încă tanin. Acest tanin atacă tartrul și desprinde murdăria galbenă de pe pereții vasului. Este suficient să freci faianța pentru a îndepărta reziduurile. Ea își recâștigă culoarea imaculată în doar câteva minute.

Ceaiul dezinfectează toaleta

În plus față de detartrarea toaletei, ceaiul are un alt avantaj. Dezinfectează toaleta… sau mai degrabă o parfumează. Folosește ceai de mentă sau de lămâie, de exemplu. Acestea au parfumuri suficient de puternice pentru a-și răspândi aroma în întreaga încăpere.

Și ceaiul infuzat curăță toaleta

Există o altă metodă de a-ți reutiliza pliculețele de ceai folosite și de a-ți curăța toaletele. Iată-o: fierbe apă și lasă să infuzeze toate pliculețele tale de ceai folosite timp de câteva minute. Scoate pliculețele de ceai și lasă apa să se răcească până când devine călduță. Toarnă soluția în vasul toaletei insistând pe pereți. Folosește o perie pentru a freca vasul toaletei, asigurându-te că acoperi toate zonele murdare. Lasă să acționeze timp de aproximativ 10-15 minute. După timpul de așteptare, trage apa de la WC pentru a clăti vasul toaletei.

Taninul conținut în ceai ajută la îndepărtarea petelor și a reziduurilor, în timp ce apa caldă contribuie la dizolvarea murdăriei. Această metodă este deosebit de eficientă pentru petele ușoare până la moderate. Dacă petele sunt foarte rezistente, poți repeta procesul sau poți utiliza o combinație de pliculețe de ceai și oțet alb cald pentru o curățare mai puternică. Adaugă o picătură de ulei esențial pentru parfum, dacă dorești.

Sursă foto: envato

CITEȘTE ȘI: 5 trucuri pentru o casă curată: cum scapi de germeni și bacterii periculoase

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc