5 trucuri pentru o casă curată: cum scapi de germeni și bacterii periculoase

Curățenia unei case este mereu o poveste fără sfârșit. Sunt totuși câteva lucruri simple pe care le poți face pentru un spațiu fără germeni și bacterii periculoase.
  • Publicat:
5 trucuri pentru o casă curată: cum scapi de germeni și bacterii periculoase

Germenii se găsesc peste tot: pe clanțe, în spațiile publice, la supermarket, în aerul pe care îl respirăm și, mai ales, în propria noastră locuință. Ideea de a trebui să împărțim ceea ce este adesea considerat un spațiu sigur cu entități microscopice precum acestea poate fi destul de neliniștitoare. Dar, din fericire, nu trebuie să rămână așa. Există câteva lucruri simple pe care le poți face pentru a te asigura că locuința îți rămâne curată și fără germeni.

Investește în dezinfectanți pentru mâini și soluții de curățare a pielii 

Dezinfectanții pentru mâini și soluțiile de curățare a pielii sunt prima linie de apărare împotriva germenilor pe care inevitabil îi aducem în casele noastre. Plasarea dezinfectanților pentru mâini în puncte cheie din casă, cum ar fi la intrare și în bucătărie, încurajează utilizarea lor regulată.

Asigură-te că alegi dezinfectanți cu cel puțin 60% alcool, deoarece aceștia sunt cei mai eficienți în distrugerea germenilor. De asemenea, încurajează toți membrii familiei să își spele regulat mâinile cu săpun antibacterian, în special înainte de mese și după utilizarea toaletei. Igiena corespunzătoare a mâinilor este un pas mic, dar puternic, în menținerea unui mediu lipsit de germeni.

Curăță și dezinfectează în mod regulat suprafețele 

Menținerea casei curate și sănătoase este mai importantă ca niciodată. Pe lângă spălarea frecventă a mâinilor și utilizarea dezinfectanților pentru mâini, trebuie să cureți și să dezinfectezi în mod regulat suprafețele atinse frecvent, cum ar fi blatul de lucru din bucătărie, clanțele, mesele, întrerupătoarele de lumină și balustradele. Astfel poți preveni răspândirea germenilor și a virusurilor în casa ta și tu și familia ta veți fi în siguranță. Asigură-te că utilizezi produsele potrivite și urmează instrucțiunile de pe etichetă pentru eficacitate maximă. Puțină curățenie poate însemna foarte mult în transformarea și menținerea casei într-un loc sigur și sănătos de locuit.

Aspiră podelele în mod regulat 

Aspirarea regulată poate face o diferență semnificativă în cantitatea de praf și murdărie care se acumulează pe podele. Nu doar că aspirarea îndepărtează particulele de murdărie vizibile, dar elimină și alergenii invizibili care pot provoca probleme respiratorii. Pentru a obține cele mai bune rezultate, asigură-te că folosești un aspirator de ultimă generație, care conține, pe lângă accesorii potrivite oricărui tip de suprafață, și filtre foarte performante. O rutină de curățare regulată va contribui cu siguranță la menținerea podelelor curate, proaspete și lipsite de germeni și bacterii periculoase.

Spălă lenjeria de pat în apă fierbinte cu detergent la fiecare două săptămâni 

Ah, senzația de așternuturi curate și proaspete pe pielea ta atunci când te culci seara! Nu există multe lucruri mai plăcute. Și pentru a te asigura că această senzație durează cât mai mult posibil, este crucial să speli lenjeria de pat în apă fierbinte cu detergent la fiecare două săptămâni. Alege la mașina de spălat rufe un program care spală la mai mult de 60 de grade, pentru rezultate optime. 

Pe lângă eliminarea murdăriei și transpirații acumulate, apa fierbinte și detergentul distrug bacteriile și acarienii.

Curăță frigiderul și cămara în mod regulat 

Știi senzația aceea când scoți din frigider un vas cu mâncarea aceea delicioasă pe care ai gătit-o acum… Oare sunt patru zile? Sau opt? Doar că realizezi că s-a stricat deja. Acest lucru se traduce nu doar într-o risipă alimentară, ci contribuie și la contaminarea frigiderului și a casei cu bacterii. Pentru a reduce acest risc și a te asigura că toate produsele alimentare sunt sigure pentru consum, fă-ți un obicei din a curăța frigiderul și cămara în mod regulat.

Foto: Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân