Acoperirea capacului de WC nu te protejează de bacterii și germeni. Cum eviți infecțiile din toaletele publice

  • Publicat:
  • Actualizat:
Acoperirea capacului de WC nu te protejează de bacterii și germeni. Cum eviți infecțiile din toaletele publice
Sursa foto: Shutterstock

Vești proaste pentru germofobi. Experții spun că acoperirea capacului de WC cu hârtie igienică nu sunt eficiente în a ne proteja de bacteriile și germenii toaletelor.

Majoritatea percep toaletele publice ca fiind murdare și pline de microbi, de aceea folosesc hârtie igienică pentru a nu intra în contact cu suprafața capacului de WC.

Cu toate acestea, oamenii de știință spun că hârtia absobantă nu ne protejează de bacterii și virusuri,  aceștia putând să pătrundă cu ușurință prin material, dat fiind că sunt microscopice, potrivit Health.

Nu trebuie să ne îngrijorăm însă dacă pielea noastră intră în contact direct cu germenii întrucât riscul de a contracta o infecție de pe capacul de WC este destul de mic, spune cercetătorul în sănătate publică Kelly Reynolds. Cu toate acestea, ar putea fi problemă în cazul în care ai o rană deschisă în zona șezutului, caz în care șansele de a face o infecție sunt puțin mai mari.

Când se răspândesc microbii

Microbii se împrăștie însă atunci când tragi apa, moment în care un nor invizibil de bacterii se răspândește în aer.

Expertul spune că particule de materie fecală se depun pe suprafețele din încăpere și pot contamina mâinile, ochii, nasul sau gura.

Astfel că cel mai bun mod de a evita infecțiile de la o toaletă publică ar fi să acoperi wc-ul cu capacul din dotare înainte să tragi apa. Pe lângă asta, spălatul pe mâini imediat după folosirea toaletei este sfânt pentru a evita infecțiile.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân