Igiena după toaletă: cum se face corect

Pare un subiect care nu necesită deloc antenție, însă multe persoane nu știu să aibă o igienă corectă după ce merg la toaletă.
  • Publicat:
Igiena după toaletă: cum se face corect
Cam cât de mult știi despre igiena după toaletă? Pare un subiect care nu necesită deloc antenție, însă din cauză că multe persoane nu știu să aibă o igienă corectă, întâmpină multe probleme de sănătate, de la vulnerabilitatea de a avea o infecție a tractului urinar, până la agravarea problemelor rectale existente precum hemoroizi sau fisuri anale. Cum să ai o igienă corectă după ce ieși la toaletă Șterge-te din față în spate Cel mai probabil ai auzit această directivă încă de când erai copil și trebuie să știi că este extrem de important acest aspect. Asta înseamnă să te ștergi dinspre uretră spre anus, iar asta pentru că în jurul anusului există numeroase bacterii pe care trebuie să eviți să le îndrepți către uretră. Dacă acestea ajung în zona uretrei, riști să te confrunți cu o infecție a tractului urinar. Alege hârtia igienică potrivită Cea mai bună în acest sens este hârtia igienică moale și care nu conține parfum. Cea subțire, care zgârie și are parfum poate produce iritații sau chiar reacții alergice. Din picioare sau șezut Nu contează felul în care o faci, dar cea mai confortabilă poziție pentru tine te ajută să lași totul curat în urmă. Nu freca Dacă te confrunți cu hemoroizi, încearcă mișcările să fie delicate, dar viguroase, deoarece aceștia împiedică o curățare corectă. Indicat este să faci un duș după, deoarece hemoroizii externi pot produce durere, mâncărime sau chiar sângerări. Dușurile cu apă călduță sunt o opțiune ideală. Ai grijă la fisurile anale O altă problemă care poate apărea în zona anală sunt fisurile care de multe ori sunt produse din cauza constipației. Similar hemoroizilor, fisurile anale produc mâncărimi, dureri și chiar sângerări. Poți folosi pentru a te curăța șervețelele umede.

Cam cât de mult știi despre igiena după toaletă? Pare un subiect care nu necesită deloc antenție, însă din cauză că multe persoane nu știu să aibă o igienă corectă, întâmpină multe probleme de sănătate, de la vulnerabilitatea de a avea o infecție a tractului urinar, până la agravarea problemelor rectale existente precum hemoroizi sau fisuri anale.

Cum să ai o igienă corectă după ce ieși la toaletă

Șterge-te din față în spate

Cel mai probabil ai auzit această directivă încă de când erai copil și trebuie să știi că este extrem de important acest aspect. Asta înseamnă să te ștergi dinspre uretră spre anus, iar asta pentru că în jurul anusului există numeroase bacterii pe care trebuie să eviți să le îndrepți către uretră. Dacă acestea ajung în zona uretrei, riști să te confrunți cu o infecție a tractului urinar.

Alege hârtia igienică potrivită pentru toaletă

Cea mai bună în acest sens este hârtia igienică moale și care nu conține parfum. Cea subțire, care zgârie și are parfum poate produce iritații sau chiar reacții alergice.

Din picioare sau șezut

Nu contează felul în care o faci, dar cea mai confortabilă poziție pentru tine te ajută să lași totul curat în urmă.

Nu freca

Dacă te confrunți cu hemoroizi, încearcă mișcările să fie delicate, dar viguroase, deoarece aceștia împiedică o curățare corectă. Indicat este să faci un duș după, deoarece hemoroizii externi pot produce durere, mâncărime sau chiar sângerări. Dușurile cu apă călduță sunt o opțiune ideală.

Ai grijă la fisurile anale

O altă problemă care poate apărea în zona anală sunt fisurile care de multe ori sunt produse din cauza constipației. Similar hemoroizilor, fisurile anale produc mâncărimi, dureri și chiar sângerări. Poți folosi pentru a te curăța șervețelele umede.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”