Remedii naturale pentru cistită sau răceală la ovare. Elimină bacteriile din tractul urinar fără pastile!

  • Publicat:
  • Actualizat:

Cum previi cistita sau cunoscuta răceală la ovare? Simplu, având o alimentație corectă, cât mai bogată în următoarele alimente și băuturi recomandate de medicul nutriţionist Mihaela Bilic.

Specialista face un top al alimentelor care ne ajută să ţinem infecţiile urinare la distanţă.

Cistita, sau cunoscuta „răceală la ovare”, aşa cum o cataloghează, greşit de altfel, multe femei, reprezintă o inflamaţie a vezicii urinare, ca urmare a pătrunderii bacteriilor prin uretră, canalul prin care este eliminată urina.

Această problemă afectează în special femeile, statisticile sugerând că aproape una din 3 femei cu vârste până în 24 de ani se confruntă cu astfel de infecţii ale tractului urinar.

Cum previi cistita – 5 alimente și băuturi pe care să le consumi mai des

Cum previi cistita? Iată care sunt alimentele  și băuturile pe care să mizezi:

Sucul de merişoare este un remediu tradiţional ale cărui efecte au fost recunoscute şi demonstrate ştiinţific; conţine fitonutrienţi care împiedică bacteria E.coli să se fixeze pe pereţii sistemului urinar şi accelerează eliminarea ei prin urină.

Peştele gras (somon, ton, macrou, sardine) conţine o cantitate mare de acizi polinesaturaţi Omega3 care combat procesele inflamatorii, dar şi calciu cu efect de relaxare a musculaturii netede a căilor urinare.

Ţelina conţine fitonutrienţi cu proprietăţi diuretice şi drenează toxinele în afara organismului.

Produsele probiotice inhibă dezvoltarea microorganismelor care cauzează infecţii ale aparatului urinar, iar calciul din produsele lactate scade iritabilitatea vezicii urinare.

Usturoiul are proprietăţi antivirale şi antibacteriene naturale, consumul regulat contribuind la combaterea infecţiilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”