Andreea Liptak: „Am ajuns la știri printr-un eșec!” | ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE

Andreea Liptak este cel mai nou invitat al podcastului „Altceva cu Adrian Artene", episod care poate fi urmărit acum pe canalul oficial de Youtube.
  • Publicat:
Andreea Liptak: „Am ajuns la știri printr-un eșec!
Andreea Liptak: „Am ajuns la știri printr-un eșec!" | ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE

Andreea Liptak este cel mai nou invitat al podcastului „Altceva cu Adrian Artene”, episod care poate fi urmărit acum pe canalul oficial de Youtube. Vedetă emblematică a PRO TV, jurnalista a decis, la un moment dat, să „coboare” de pe sticlă și să îmbrățișeze un DE CE folositor oamenilor, iar astfel a devenit coach certificat internațional în nutriția de precizie, somn, recuperare și gestionarea stresului.

Indiferent, însă, de parcursul vieții profesionale, Andreea Liptak nu are cum să-și uite începuturile în presă, primele contacte cu sticla, eșecul de la sport care a determinat reușita de la știri.

„Prima mea apariție a fost un dezastru total. Categoric eram un om de știri, însă oportunitatea de a veni în București…era de a prezenta în cadrul redacției de știri din sport și nu eram făcută pentru asta, dar dacă acolo s-a ivit oportunitatea…Am încercat să mă adaptez. Am avut colegi extraordinari, printre care și soțul meu (n.red. – Răzvan Spiridon, prezentator PRO TV)…Habar n-aveam că va ajunge soțul meu peste ani pentru că eram destul de distanți unul față de altul, dar cu toții m-au ajutat. Erau mai mulți bărbați și câteva femei, dar ei ne susțineau.

Cred că-și dădeau seama că nu putem face anumite lucruri, dar ne tolerau. Adrian Sârbu a dorit atunci să revoluționeze știrile sportive și a creat un concept, probabil preluat din afară, și anume știri sportive prezentate de femei. Aș fi fost prima! Cum se face totul în Pro… m-au anunțat de pe o zi pe alta, că voi intra să prezint a doua zi. Mi-au spus seara și nu am dormit toată noaptea. Eram stresată, nu aveam exercițiu. Am făcut câteva probe în platou, dar nu să mă simt pregătită. Obosită, stresată, a ieșit un dezastru”, a povestit Andreea Liptak la podcastul „Altceva cu Adrian Artene”.

Andreea Liptak, prima și singura moderatoare de știri care a fost concediată în ziua în care a fost angajată.

„Imediat după emisie am ieșit din platou și mi s-a spus: Ai intrat pe post astăzi și ai ieșit de pe post tot astăzi. Am zis ok. Nu eram din filmul acela. Și mă gândeam ce o să fac. În redacția de sport e evident că nu sunt potrivită… Cred că eram mai credibilă la știri, nu acolo (n.red. – la sport). Energia mea, abilitatea de a citi de pe prompter, de a mă conecta cu publicul… au fost ingredientele pe care le-a luat mai mult în considerare Adrian Sârbu.

El era cel care decidea cine intră și cine iese de pe post. Mesajul nu era din mine, nu eram eu. Cred că după prima știre i-a părut rău (n.red. – lui Sârbu pentru decizie)… Am făcut și gafe. Am întrebat cum se citesc (n.red. – numele unor echipe), nu aveam cultura necesară să prezint din redacția respectivă. Am greșit numele echipei.

Ăsta e adevărul… Am fost pusă din nou pe calea mea, cei de la știri s-au bucurat enorm și au zis e a noastră. Să vină înapoi. Și așa am ajuns înapoi la știri, printr-un eșec”, a mai spus Liptak.

Adrian Artene, prin abilitatea lui de intervievator, a reușit să extragă de la Andreea Liptak răspunsuri geniale la întrebări existențiale:

„Din ce în ce mai rar, întâlnim astăzi persoane care sunt… ceea ce sunt. Nimic în plus! Nimic în minus! Persoane care nu-și resping firescul. Ci, dimpotrivă, îl îmbrățișează. Interlocutoarea mea de la 𝗔𝗟𝗧𝗖𝗘𝗩𝗔 este (nu m-aș rezuma să folosesc doar timpul trecut!) una dintre cele mai emblematice prezentatoare din istoria Știrilor PRO TV. În urmă cu 12 ani, s-a despărțit de televiziune, iar de atunci a pornit pe altă cale. Și nu mă refer la businessurile administrate, ci la calea pe care de multe ori o pierdem fiindcă nu ne (mai) întrebăm cine suntem. „Calitatea vieții ne este dată de întrebările pe care ni le adresăm”, este de părere 𝗔𝗻𝗱𝗿𝗲𝗲𝗮 𝗟𝗶𝗽𝘁𝗮𝗸. Dar până la această constatare, a „rătăcit” 15 ani. Vreme în care a escaladat „Everestul carierei”, s-a izbit de situații mai mult decât incomode și a învățat cum să comunice cu… 𝗗𝘂𝗺𝗻𝗲𝘇𝗲𝘂!”, conchide Adrian Artene.

EPISODUL COMPLET POATE FI URMĂRIT:

Primul podcast la 12 ani de la retragere! ANDREEA LIPTAK, de la știrile PROTV la afaceri de milioane

CELE MAI IMPORTANTE MOMENTE:

06:21 – A aflat de „chemarea PROTV”, accidental, într-un tramvai
11:32 – „Nu mi-am dorit niciodată să fiu Andreea Esca!”
12:27 – Ce a îndesat în valiza care a însoțit-o la București
15:43 – A bântuit-o porecla „Unguroaica”
19:35 – „Prima apariție ca prezentator a fost un dezastru”
21:50 – Gafa care a eliminat-o de la știrile sportive
27:08 – „Am comunicat cu Dumnezeu cât am fost în televiziune”
29:53 – Cum i-a „forțat” mâna lui Dumnezeu în profesia de jurnalist
35:38 – De ce n-a iubit-o presa?
38:14 – „Asta a distrus-o pe mama în final!”
40:37 – A ajuns milionară după ce a traversat o situație financiară disperată
44:27 – Adevărul rostit după 12 ani: de ce a „divorțat” de PRO TV
52:33 – A scos sau nu PRO TV din grilă? „Mi-a fost rușine de rușinea lor!”
54:22 – Nu s-ar întoarce la PRO și de ce ar discuta cu Antena
01:00:09 – Cum a reacționat în fața cenzurii: „Au fost presiuni”
01:04:49 – Soțul a invitat-o la întâlnire… prin email
01:11:37 – Cele trei „chei” care deschid ușa fericirii
01:14:50 – „Calitatea vieții ne este dată de întrebările pe care ni le adresăm”
01:17:55 – Ce L-a întrebat pe Dumnezeu?
01:19:48 – Cum identificăm semnele de la Dumnezeu
01:22:23 – „Nu sunt pregătită să mor mâine!”

Conținutul „Altceva cu Adrian Artene” poate fi urmărit și pe conturile de Facebook, Instagram, Tik Tok, dar și pe grupul de WhatsApp.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Varză cu Cârnați Oltenești și omletă cu Șuncă Praga și Cotlet Haiducesc