5 simptome subtile ale atacului de cord pe care nicio femeie nu ar trebui să le ignore

  • Publicat:
5 simptome subtile ale atacului de cord pe care nicio femeie nu ar trebui să le ignore

În special pentru femei, simptomele unui atac de cord pot fi mult mai subtile, ceea ce înseamnă că acestea pot fi adesea ignorate.

Asta înseamnă că este crucial să poată detecta unele dintre lucrurile pe care le-ar putea experimenta în timpul unui atac de cord. Iată câteva dintre cele mai comune simptome ale atacului de cord pe care toate femeile ar trebui să le poată recunoaște.

Indigestie 

Deoarece inima se află deasupra stomacului, poate fi comun să confunzi un atac de cord cu o simplă indigestie. Și, din nefericire, medicina a interpretat greșit această situație și în cazul femeilor.

În 1991, a existat un studiu care a arătat că femeile care au ajuns la camera de gardă cu dureri în piept au fost tratate diferit față de bărbați. Femeile primeau antiacide și erau trimise acasă, iar bărbații erau trimiși pe secția de cardiologie intervențională.

Deci, dacă experimentezi indigestie care pare anormală sau durează mai mult de câteva minute, mergi imediat la un medic.

Durerea în mandibulă și spate 

Toată lumea percepe durerea diferit și fiecare are praguri diferite pentru durere. Din cauza acestui lucru, este ușor să confunzi durerea provenită din piept cu cea provenită din alte zone, inclusiv mandibula sau spatele. Și asta nu pentru că atacul de cord este diferit, este vorba despre percepția simptomelor.

Arsuri la stomac 

Similar cu indigestia, datorită poziționării inimii, ar putea fi foarte ușor să crezi că este vorba de un simplu caz de arsuri la stomac. Uneori arsurile la stomac pot părea ca un atac de cord, iar un atac de cord poate părea ca și cum ai avea arsuri la stomac.

Lucrul important aici este recunoașterea duratei simptomelor. Dacă acest lucru se întâmplă mai mult de cinci până la șapte minute și ai un disconfort continuu care nu trece cu odihnă și a apărut brusc, nu l-ai mai avut înainte, așa se prezintă în mod obișnuit un atac de cord.

Durerea în brațul stâng 

Atât bărbații, cât și femeile pot experimenta oricare dintre aceste simptome, dar durerea în brațul stâng este adesea cea la care ne gândim ca fiind simptomul clasic al atacului de cord. Asta pentru că, similar cu durerea în maxilar și spate, creierul tău nu poate distinge de unde provine durerea.

Deoarece terminațiile nervoase vin toate în coloana vertebrală din același loc – din partea superioară a brațului, din piept – creierul nu poate distinge că se întâmplă de fapt în inimă. De exemplu, dacă te înțepi în deget, știi exact unde te înțepi în deget. Însă nu ai această senzație în piept.

Grețurile

La fel ca în cazul indigestiei, deoarece inima se află deasupra stomacului, un atac de cord poate provoca grețuri. Inima este organul tău major, vital, și în timpul unui atac de cord nu primește suficient sânge, mușchiul inimii moare, iar oamenii se simt extrem de rău

Dar în mod tipic, un atac de cord va cauza și o senzație generală de boală în afară de acea greață, inclusiv senzația de frig, amețeală și transpirație rece. Deci, încă o dată, dacă recunoști că te simți rău mai mult de cinci până la șapte minute, mergi imediat la camera de gardă.

Sursă foto: Shutterstock

CITEȘTE Și: 5 semne importante care îți spun că ai suferit un atac vascular cerebral minor (atac ischemic tranzitoriu)

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan