Greșeala mare pe care o facem în bucătărie. Medicul Adina Alberts trage un semnal de alarmă: ”Se eliberează în mâncare substanțe toxice potențial cancerigene”

Eroarea majoră a gospodinelor!
  • Publicat:
Greșeala mare pe care o facem în bucătărie. Medicul Adina Alberts trage un semnal de alarmă: ”Se eliberează în mâncare substanțe toxice potențial cancerigene”

Greșeala mare pe care o facem atunci când preparăm mâncare! Medicul Adina Alberts a explicat că anumite greșeli ne pot costa sănătatea. Despre ce e vorba?

Medicul Adina Alberts, despre efectele nocive ale plasticului

De multe ori suntem tentați să încălzim mâncarea sau să depozităm preparatele fierbinți în caserole de plastic. Aceste obiceiuri nu sunt deloc ok, pentru că plasticul conține bisfenol A, care este nociv pentru sănătatea organismului uman.

Medicul Adina Alberts a precizat că acest material nu trebuie niciodată utilizat în cazul preparatelor culinare fierbinți. În plus, este mai bine să folosim linguri din lemn sau inox când preparăm bunătăți.

Citește și: Ajută-ți corpul să elimine toxinele la care este expus zilnic: 4 metode eficiente

Devine toxic dacă este încălzit

În bucătărie niciodată nu vom pregăti sau nu vom pune într-un castron de plastic ceva fierbinte, cum ar fi supă sau legume pe care le-am fiert. Nu vom pune nimic fierbinte pentru că se eliberează din plastic substanțe toxice potențial cancerigene în mâncarea respectivă. Mâncarea de la restaurant trebuie să vină în casolete de carton sau hârtie, niciodată de plastic.

Plasticul în contact cu mâncarea fierbinte va lăsa în mâncarea respectivă substanțe toxice cu potențial cancerigen. Ne îmbolnăvim pentru că nu ne dăm seama câtă nocivitate există în acest plastic în contact cu lichidele și produsele fierbinți. Încă ceva, când încălziți la microunde o mâncare, niciodată să nu o lăsați într-un castron sau recipient de plastic. Ea trebuie transferată în recipiente de carton sau ceramică. Folia de plastic este toxică. În contact cu folia un preparat cald devine toxic”, a precizat medicul într-o postare pe Facebook.

Sursa foto: Facebook Adina Alberts

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan