Halva cu fistic și cardamom: rețeta vegană care te va cuceri definitiv

  • Publicat:
Halva cu fistic și cardamom: rețeta vegană care te va cuceri definitiv

Halva cu fistic și cardamom:  dacă adori combinațiile de arome și îți place să te lași surprins de gusturi inedite, atunci această rețetă foarte simplu de făcut va deveni aproape sigur preferata ta.

Ingrediente halva cu fistic și cardamom

  • Ulei de măsline
  • 50 g fistic
  • 8 păstăi de cardamom
  • 250 g tahini
  • ½ linguriță extract de vanilie 
  • ½ linguriță sare fină de mare
  • 230 g zahăr pudră

Cum se prepară

Unge o tavă de chec cu ulei și acoper-o cu folie de plastic, lăsând-o să depășească marginile formei. Taie fisticul în bucăți mari. Scoate semințele de cardamom din păstăi, aruncă păstăile și mărunțește semințele până devin fine. Adaugă-le într-un castron mare împreună cu 30 g din fisticul tăiat, tahini, vanilia și sarea de mare și mixează până obții o pastă fină.

Pune zahărul și 75 ml de apă într-un vas și adu-le la fierbere la foc mediu. Amestecă ușor în vas, ca zahărul să nu se cristalizeze.  Odată ce începe să fiarbă, redu focul la minim și lasă-l să fiarbă în jur de 12-15 minute, până obții un sirop gros. Dacă ai un termometru pentru zahăr, temperatura trebuie să ajungă la 121°C. Când este gata, adaugă amestecul de tahini în vas (nu lăsa amestecul să se răcească, trebuie să rămână în vasul cald) și combină rapid cele două elemente pentru a obține o pastă fină. Acest lucru se face cel mai bine cu o lingură de lemn sau cu o spatulă. Încearcă să nu amesteci prea mult, deoarece acest lucru va face halvaua sfărâmicioasă – să nu dureze mai mult de 30 de secunde. De îndată ce este uniform amestecul, pune-l în forma pregătită și presară deasupra restul de fistic. Lasă să se răcească. Odată răcit, acoperă cu marginile foliei de plastic și transferă la frigider pentru a se întări peste noapte înainte de a servi.

Sursă foto: Shutterstock

Sursă: jamieoliver.com

Urmărește CSID.ro pe Google News
Nicoleta Agheana
Nicoleta Agheană este un jurnalist reputat, cu experienţă în lifestyle şi sănătate, realizând de-a lungul timpului articole şi proiecte atât pentru publicaţii internaţionale, cât şi pentru brandul “Ce se întămplă, doctore?”. Domeniile de interes pe care le acoperă Nicoleta Agheană ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan