Dieta cu cardamon: cum să scapi de GRĂSIME și să înlături INFLAMAȚIA din organism

Cercetătorii au descoperit că persoanele care consumă cardamon, un ingredient din bucătăria indiană, reduce grăsimea și inflamațiile.
  • Publicat:
Dieta cu cardamon: cum să scapi de GRĂSIME și să înlături INFLAMAȚIA din organism
Foto: envato

Un nou studiu sugerează că în urma consumului cu curry poți susține procesul de slăbire. Cercetătorii au descoperit că persoanele care consumă cardamon, un ingredient din bucătăria indiană, reduce grăsimea și inflamațiile. Așadar, să aflăm ce beneficii are dieta cu curry.

Cardamonul nu este un condiment atât de cunoscut, deși este foarte folosit în multe colțuri ale lumii. S-a descoperit că acest condiment poate arde caloriile rapid și menține greutatea corporală crescând apetitul și consumul de alimente.

Oamenii de știință de la Institute for Advancing Health Through Agriculture din Texas au studiat efectele cardamonului pe șoareci. Aceștia au descoperit că animalele, deși erau mai înfometate, reușeau să ardă mai multă energie și grăsimi.

Acest lucru se întâmplă din cauză că reușea să controleze sistemul care reglează modul în care grăsimea este divizată și modul în care energia este produsă în ficat și mușchi.

Șoarecii care țineau dieta cu curry mâncau mult mai puțin comparativ cu momentul în care mâncau obișnuit. Mai mult, s-a putut observa o reducere a masei de grăsime, indicând faptul că acest condiment ar putea fi folosit pentru a trata obezitatea.

Studiul a fost publicat în International Journal of Molecular Sciences și arată modul în care cardamonul ajută la reducerea inflamațiilor care pot duce la probleme cronice precum artrită, boli cardiovasculare și diabet. Aceste descoperiri au fost făcute pe șoareci, dar autorii studiului estimează că adulții care cântăresc undeva la 60 de kilograme ar trebui să consume cel puțin 77mg de cardamon pentru a putea vedea beneficiile.

Cardamonul este de multe ori folosit în preparate și băuturi mai dulci, în special în preparatele din India. Mai mult, semințele de cardamon au mai multe funcții, acestea fiind folosite în diferite industrii, inclusiv în industria sporturilor, alimentelor și suplimentelor alimentare pentru a oferi gust preparatelor sănătoase.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân