Condimentul pe care să îl pui în cafea ca să scapi de durerile de cap și stările de neliniște

  • Publicat:
  • Actualizat:
Condimentul pe care să îl pui în cafea ca să scapi de durerile de cap și stările de neliniște
Sursa foto: Shutterstock @Stanislav71

Ce ai spune de o cafea cu cardamom, un condiment exotic? Pe lângă faptul că are un gust aparte, această cafea cu cardamom este și foarte sănătoasă.

Printre beneficii: protejează sănătatea inimii, are efect antidepresiv și antiinflamator, detoxifică organismul și poate reduce riscul de cancer colorectal.

Cardamomul, condimentul exotic benefic pentru întregul organism

Cardamomul este un condiment din familia ghimbirului și are un gust dulce și ușor picant, cu aromă de eucalipt, citrice și camfor. Adăugat în cafea, acesta îi conferă un gust aparte și un miros fabulos.

În trecut, cardamomul era utilizat nu doar pentru gustul său aparte, ci și pentru a combate sau ameliora diverse probleme de sănătate.

Datorită mineralelor, vitaminelor și uleiurilor esențiale conținute, cardamomul ar putea avea efect benefic asupra sistemului nervos, ameliorând afecțiuni precum anxietatea sau depresia. De asemenea, ar putea fi benefic pentru persoanele astmatice, ajutând la înlăturarea mucusului și la reducerea inflamațiilor.

Unele studii arată că acest condiment ar putea avea un rol și în prevenirea cheagurilor de sânge, având totodată efect analgezic și de reglare a tensiunii arteriale.

Nu în ultimul rând, cardamomul este un condiment considerat afrodiziac, fiind recomandat bărbaților care se confruntă cu disfuncții erectile.

Desigur, combinat cu efectele necontestate ale cafelei, cardamomul nu face decât să potențeze beneficiile asupra sănătății.

Cafea cu cardamom – cum se prepară

Este important să reții că nu se folosește o cantitate mare de cardamom în cafea. În caz contrar, băutura va fi foarte amară. În Orientul Mijlociu se găsesc sortimente de cafea cu cardamom gata preparate, măcinate.

Dar dacă vrei să prepari acasă această combinație interesantă, zdrobește o singură boabă de cardamom într-o ceașcă de cafea. Ulterior poți adăuga mai mult sau mai puțin, în funcție de cum ți se pare gustul. Și poți înlocui zahărul cu scorțișoara!

Condimentele se pun în cafea abia după ce aceasta a stat la infuzat în apă fierbinte. Dacă faci cafeaua la ibric, pune cardamomul în băutură la 5 minute după ce aceasta a fost luată de pe foc.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”