Cântecele noi, „recompensă” pentru creier

Cântecele noi ar putea fi considerate "o recompensă" pentru creier, afirmă cercetătorii canadieni, care au descoperit faptul că anumite zone cerebrale au devenit active atunci când voluntarii dintr-un studiu ascultau diverse compoziţii muzicale pentru prima dată.
12.06.2013
Cântecele noi,

Cântecele noi ar putea fi considerate „o recompensă” pentru creier, afirmă cercetătorii canadieni, care au descoperit faptul că anumite zone cerebrale au devenit active atunci când voluntarii dintr-un studiu ascultau diverse compoziţii muzicale pentru prima dată.

Cercetătorii canadieni au utilizat în acest studiu, publicat în revista Science, dispozitive de imagistică prin rezonanţă magnetică (RMN).

Cu cât ascultătorului îi plăcea bucata muzicală pe care o asculta, cu atât erau mai puternice conexiunile din regiunea cerebrală implicată în procesul de recompensare.

Andra Nastase
Andra Nastase

Nascuta intr-o familie cu bunici iscusite la gatit, din ale caror maini ieseau prajituri demne de Cartea Recordurilor categoria Gusturi Divine, inzestrata cu un metabolism extrem de capricios, a se citi lenes, si indragostita de tot ce inseamna delicatesa pe lumea asta, Pofticioasa ... citește mai mult

Jocurile video menţin creierul tânăr
Jocurile video menţin creierul tânăr
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea