Bolnavii cronici din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara pot avea transport gratuit la spital în caz de nevoie în starea de urgenţă

Iniţiativa #prioritatepentrusanatate vine în ajutorul pacienţilor cronici şi a sistemului de sănătate prin transport gratuit pentru pacienţii cronici la spital.
19.04.2020
Bolnavii cronici din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara pot avea transport gratuit la spital în caz de nevoie în starea de urgenţă

Începând de luni, 20 aprilie 2020, pacienţii din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca şi Timişoara ce suferă de afecţiuni oncologice şi hematologice, hemofilie, scleroză multiplă sau fibroză pulmonară idiopatică şi care sunt nevoiţi să îşi continue tratamentul în spital, pe perioada stării de urgenţă pot beneficia transport gratuit prin initiativa #prioritatepentrusanatate. Traseul către 32 de spitale din aceste oraşe este inclus.


Iniţiativa caritabilă în sprijinul bolnavilor cronici, ce au nevoie să ajungă în mai multă siguranţă la spital este susţinută de Roche România, Asociaţia Pacienţilor cu Boli Cronice din România (APCR) şi Uber. Serviciul este disponibil doar pe raza acestor oraşe şi nu include transportul în afara localităţilor. Roche România acoperă costul curselor, iar Uber România contribuie cu 25% din valoarea acestora.

Cum poţi beneficia de transport gratuit către spital?

Cei ce doresc să beneficieze de acest serviciu gratuit trebuie să îşi instaleze aplicaţia Uber pe telefon. Apoi, sunt invitaţi sa apeleze call center-ul Alianţei Pacienţilor Cronici din România, la numărul de telefon 021 253 0591, pentru a afla cum pot beneficia. Serviciul de transport gratuit este oferit doar pacienţilor care au o programare la tratament, ce nu poate fi amânată sau o urgenţă medicală ce necesită neapărat deplasarea la spital.

Ce spitale sunt incluse în cadrul acestui proiect?

Lista spitalelor din cadrul programului, mai multe detalii despre această iniţiativă, paşii pentru accesarea serviciului, dar şi alte informaţii utile pacienţilor în această perioadă sunt disponibile pe pagina de Facebook a Alianţei Pacienţilor Cronici din România sau pe www.aliantapacientilor.ro  şi pe www.i-pacient.ro. ”Pacienţii cu afecţiuni cronice grave au nevoie de tot sprijinul în această perioadă. Am demarat acest proiect împreună cu APCR şi Uber, în speranţa că îi putem ajuta pe bolnavi să îşi poată continua tratamentele de care au atât de multă nevoie”, declară Martine Draullette, General Manager, Roche România.

Recomandare video
Top 5 alimente sănătoase care îngrașă