Barbatii, programati genetic sa aiba grija de copiii lor

Nu doar femeile devin mai blande dupa ce aduc copii pe lume, ci si barbatii se pare ca se mai "inmoaie" odata deveniti tatici.
Barbatii, programati genetic sa aiba grija de copiii lor
no title
Nu doar femeile devin mai blande dupa ce aduc copii pe lume, ci si barbatii se pare ca se mai „inmoaie” odata deveniti tatici. Potrivit oamenilor de stiinta, ei se confrunta cu o scadere a concentratiei de testosteron – hormonul masculin – dupa ce devin tatici, fapt ce sugereaza ca ar fi astfel programati genetic pentru a avea grija de copiii lor.

Fenomenul poate fi observat si in cazul multor alte specii de animale, ale caror masculi ajuta la cresterea urmasilor lor, a declarat Christopher Kuzawa, profesor de antropologie la Northwestern University, din statul american Illinois, unul dintre autorii studiului.

Testosteronul stimuleaza virilitatea si ii stimuleaza pe masculii aflati in competitie pentru a se imperechea. Dupa nasterea puilor, organismul masculilor reduce secretia acestui hormon – si deci a nevoilor sexuale – pentru a permite masculilor sa isi asume partea lui de responsabilitati legate de urmasi, fara a mai fi acaparat de acea lupta pentru imperechere, a declarat Christopher Kuzawa.

 

Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Dan Zaharescu, director executiv ARPIM: importanța accesului rapid la medicamente de ultimă generație