Aloe Vera, elixirul tinereţii tale?

Aloe Vera, elixirul tinereţii tale?

Probil ştiţi deja că  experţii în sănătate şi dermatologii recomandă un suc verde pe zi pentru a combate semnele îmbătrânirii premature, dar acum se conturează un nou trend printre pasionaţii de sănătate: sucul de aloe vera.

Nu varianta lipicioasă pe care o folosim în cazul arsurilor de piele, ci un suc limpede, puţin amar derivate chiar din plantă (sună delicios, nu-i aşa?).  De la modele şi actriţe la doctori specilizaţi în medicină holistică, toata lumea laudă beneficiile sale asupra tenului.

Deşi un singur suc sau aliment nu poate să îţi schimb tenul de unul singur, există dovezi care să justifice numărul mare de fani.  Aloe vera conţine aminoacizi, minerale, vitamine (B, C şi E) şi acid folic, care intăresc sistemul imunitar, a cărui sănătateeste se reflectă de multe ori în sănătatea pielii.

Dacă tenul tău prezintă tendinţe de uscare sau alte afecţiuni ale pielii cum ar fi psoriazis, îl poţi ajuta să se vindice dinspre interior spre exterior dacă optezi pentru alimente cu propietăţi anti-inflamatorii. În plus, aloe vera este o sursă excelentă de antioxidanţi, care protejează pielea împotriva acţiunii radicalilor liberi (expunerea la soare şi alţi poluanţi potenţează acţiunea radicalilor liberi!)

Dar înainte de a vă apuca să beţi litri întregi de suc de aloe vera  trebuie să ştiţi că deşi propietăţile nutritive ale aloe vera sunt impresionante, nu există studii care să susţină că poate îmbunătăţi aspectul tenului.

Probabil că nu are un efect direct asupra tenului, dar orice aliment care îţi îmbunătăţeşte stare generală de sănătate are potenţialul de a-ţi îmbunătăţi aspectul tenului, este de părere Rebecca Kazin, de la Institutul de Dermatologie din Washington.

Atenţie – nu consumaţi suc de aloe dacă luaţi şi medicamente pentru probleme digestive, afecţiuni ale sângelui sau diabet deoarece planta de alpr are efecte laxative şi de subţiere a sângelui, ceea ce poate duce la o scădere a glicemiei la persoanele care suferă de diabet (şi au deja valori reduse!).

Dacă vreţi să testaţi acest elixir al frumuseţii, optaţi pentru un varianta organică a sucului, care să nu conţină aditivi sau zahăr adăugat.

 

Alexandra Constandache

Alexandra Constandache este redactor “Ce se întâmplă, doctore?”. Pasionată de tot ceea ce înseamnă sănătate, frumuseţe, psihologie şi terapii alternative, Alexandra Constandache a găsit în cadrul echipei “Ce se întâmplă, doctore?” cadrul perfect pentru a explora subiecte interesante ... citește mai mult

Recomandare video
Cum ajută proteinele în slăbire: pastila de dietă