Vă mai amintiţi de Anastacia? Cântăreaţa revine pe scenă, în ciuda stării precare de sănătate

Pe 9 noiembrie, Anastacia (44 de ani) se pregăteşte de lansarea celui mai nou album, It´s a man´s world.
Vă mai amintiţi de Anastacia? Cântăreaţa revine pe scenă, în ciuda stării precare de sănătate

La începutul anilor 2000, Anastacia era una dintre cele mai apreciate cântăreţe la nivel internaţional. Vocea ei incofundabilă a fost apreciată de însuşi regele pop al tuturor timpurilor, Michael Jackson, însă la scurtă vreme cântăreaţa a dispărut din lumina reflectoarelor.

Iată însă că anul acesta, pe 9 noiembrie, Anastacia (44 de ani) se pregăteşte de lansarea celui mai nou album,  It´s a man´s world. Mignona artistă (măsoară 157 cm) a muncit din greu la el, dată fiind starea ei de sănătate. Ea a făcut public faptul că suferă de boala  Crohn, o afecţiune inflamatorie intestinală ce afectează în special straturile profunde ale tubului digestiv, cauzând ulceraţii. Pe termen lung, boala nu se restrânge doar la slăbirea intestinelor, afectând şi alte organe, precum ochii, articulaţiile, pielea, ficatul. De altfel, vederea cântăreţei a avut de suferit de-a lungul timpului, în 2005 ea supunându-se unei intervenţii chirurgicale de corectare.

În 2008, Anastacia a fost diagnosticată şi cu tahicardie supraventriculară, o afecţiune ce presupne că inima are un ritm accelerat, care porneşte de la atrii. Ocazional, persoanele suferind de această maladie pot să ajungă şi la 300 de bătăi pe minut, în condiţiile în care inima unui om perfect sănătos are între 60 şi 100 de bătăi pe minut. În aceste condiţii, cântăreaţa riscă oricând cu infarct.

Aceste afecţiuni sunt însă nimic pe lângă lovitura pe care cântăreaţa a primit-o în 2003 când, la un consult de rutină, a fost diagnsticată cu cancer de sân. La vremea respectivă, Anastacia luase decizia de a se supune unei operaţii de micşorare a sânilor, iar mamografia care i-a fost recomandată înainte de intervenţie a scos la iveală maladia ascunsă. Imediat ce a primit diagnosticul, a făcut radioterapie şi a urmat tratament chirurgical. După acest episod, artista a înfiinţat o fundaţie, Anastacia Fund, prin care încearcă să le avertizeze pe femeile tinere asupra pericolului cancerului mamar.

În 2005, într-un interviu acordat unui post de radio britanic, Anastacia a recunoscut că vocea ei şi-a pierdut puterea de altă dată, drept pentru care se simţea incapabilă să mai cânte. De atunci şi până în prezent, a încercat şi se pare a reuşit să-şi remodeleze vocea pentru a putea cânta din nou.

Citeşte şi: Anastacia a facut show de zile mari la Bucuresti

Ele au invins cancerul mamar

Afectiunile sanilor nu tin cont de varsta

 

 

Tags:
Elena Nistor

Elena Nistor este redactor colaborator al site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”, articolele sale fiind dedicate sănătăţii şi sexualităţii. Temele pe care le abordează Elena Nistor se bucură de mare succes în rândul celor care îşi doresc să afle informaţii utile în ceea ce priveşte ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică