Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

APLICAȚII

Calculează câte calorii poţi consuma zilnic fără să te îngraşi, află greutatea ideală, verifică în calculatorul nutrițional nutrienţii și caloriile din meniul tău sau vezi informaţiile nutriţionale din alimentele preferate.

Odette, despre experienţa Masterchef şi momentul când a devenit vegetariană

Odette Mîndruţă este finalista Masterchef România 2015 care ne-a cucerit cu preparatele sale vegetariene, dar şi cu look-ul ei asiatic impecabil, realizat de expertul în Make-Up Violeta Enoiu.

Nu de puţine ori, simpatica Odette a demonstrat că talentul ei culinar ar fi meritat marele titlu de Chef, însă în viaţă trebuie să înveţi să pierzi frumos şi să te bucuri pentru învingător, lucru pe care românca noastră cu trăsături asiatice l-a făcut cu demnitate şi cu capul sus.


Pentru că drumul ei nu se va opri, cu siguranţă, aici, am rugat-o să ne povestească în câteva rânduri ce a însemnat pentru ea experienţa Masterchef, cum a luat hotărârea de a participa la acest concurs şi ce a determinat-o să adopte regimul vegetarian.
În plus, ea ne va recomanda pe final două reţete fabuloase fără carne, delicioase, sănătoase şi foarte uşor de realizat.

Am ţinut cu dinţii de sorţ până în finală!

Odette s-a înscris  în concursul Masterchef la iniţiativa iubitului ei. 

“De când mă ştiu am fost pasionată de gătit, dar pe perioada studenţiei această pasiune devenise atât de mare încât prietenul meu se ruga de mine să încetez cu gătitul şi cu cititul reţetelor.

Erau nopti în care nu dormeam şi mă uitam la emisiuni culinare, aşa că într-o zi prietenul meu mi-a zis sa mă duc la MasterChef, să vedem ce iese :)” spune Odette.


Preparatul care i-a determinat pe cei Chefi – Adrian Hădean, Patrizia Paglieri şi Florin Scripcă alias FOA – să îi dăruiască Odettei o şansă în competiţia MasterChef a fost o prăjitură de ciocolată raw vegană.

“Ştiam să fac tot felul de preparate, dar am ales acea prăjitură pentru că m-am gândit că nimeni nu va face asta şi am vrut să îi surprind pe Chefi. A funcţionat şi am luat un sorţ, apoi a fost foarte greu să îl păstrez şi am ţinut cu dinţii de el până în finală” ne mărturiseşte Odette.

Nu regret nimic, aşa a fost să fie!

“Sunt foarte mulţumită de ceea ce am realizat în concurs, nu regret nimic şi nu aş schimba nimic, nici măcar desertul din finală, care nu mi-a adus marele premiu. Aşa a fost să fie şi ştiu că drumul meu este bine scris”, ne-a spus Odette.

Odette a devenit vegetariană în urma unui eveniment tragic în familie

Nimeni nu se naşte vegetarian, gustul se educă! În alte situaţii, decizia de a renunţa la carne vine ca urmare a unor probleme de sănătate proprii sau ale unor persoane dragi nouă.

Aşa s-a întâmplat şi în cazul Odettei, care a devenit vegetariană în urma unui episod trist din viaţa ei.

“Am devenit vegetariană în urma unui eveniment neplăcut din viaţa mea. Am pierdut un văr foarte tânăr din cauza cancerului de colon şi a fost un şoc atât de mare pentru mine încât am vrut să schimb ceva în viaţa mea.

Am fost tot timpul interesată de un stil de viaţă sănătos, am văzut documentare, am citit foarte multe lucruri interesante, dar nu schimbam nimic în viaţa mea, până în acel moment în care am zis: "Stop!"

Dacă aş începe să vă povestesc despre cât de fericită sunt şi despre câte beneficii mi-a adus acest stil de viaţă, ar trebui să scriu foarte multe pagini”, spune Odette.

Reţete recomandate de Odette

“În timp, am învăţat să îi ofer corpului ce are nevoie în funcţie de anotimp, aşa că o să vă recomand pentru această perioadă friguroasă o supă cremă de ciuperci şi linte. Este o reţetă vegană, pentru că am înlocuit smântâna cu laptele de cocos, acesta fiind extrem de sănătos pentru mintea şi corpul nostru” spune Odette.

Lintea şi ciupercile sunt foarte populare în rândul vegetarienilor datorită faptului că sunt bogate în proteine şi sărace în grăsimi. Ambele au un continut ridicat de fibre, vitamine, minerale şi antioxidanţi, care menţin organismul tânăr şi sănătos.

Credit FOTO: Ştefan Banu şi Dan Udrescu 

Reţetă supă cremă de ciuperci şi linte

Ingrediente:

  • 1 ceapă (tocată mărunt)
  • 2 căţei de usturoi (tocaţi mărunt)
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 250 g de ciuperci shiitake
  • 250 g de ciuperci champignon
  • 200 g linte (hidratată minimum 2 ore)
  • 750 ml supă de legume
  • 250 ml lapte de cocos
  • sare, piper, cimbru, o frunză de dafin


Mod de preparare:

Puneţi într-o oală uleiul de măsline şi căliţi ceapa până se înmoaie, aproximativ 5 minute, apoi adăugaţi usturoiul şi mai lăsaţi un minut. După ce a devenit şi usturoiul auriu, adăugaţi ciupercile tocate grosier, amestecaţi şi lăsaţi-le pe foc 10 minute.
Puteţi să folosiţi ce ciuperci doriţi. După ce a mai scăzut sucul lăsat de ciuperci, puneţi supa de legume, laptele de cocos şi lintea. Condimentaţi cu sare, piper, cimbru (după gust) şi frunza de dafin. Puneţi capacul şi lăsaţi-le să fiarbă maximum 30 de minute. După ce au trecut cele 30 de minute, scoateţi frunza de dafin şi, cu ajutorul unui blender,  transformaţi minunata noastră supă în cremă. Dacă doriţi o cremă foarte fină,  o puteţi trece prin sită.

Puteţi servi supa alături de crutoane, alături de spanac proaspăt sau ce vă pofteşte inima. Vă garantez că această supă
cremă este extrem de gustoasă şi de saţioasă şi vă va încălzi în zilele friguroase de iarnă.

Următoarea reţetă pe care ne-o propune Odette este o tartă cu brânzeturi şi roşii cherry.
Brânzeturile sunt o sursă importantă de vitamine liposolubile, de vitamine de grup B, de aminoacizi esenţiali, de calciu, magneziu, fosfor, seleniu şi zinc.

Roşia este una dintre legumele cu cel mai scăzut nivel de calorii dar, cu toate acestea, ele sunt şi o sursă excelentă de antioxidanţi, fibre, minerale şi vitamine. Roşiile sunt adesea recomandate de către dieteticieni şi nutritionişti în curele de scădere a colesterolului şi în programele de pierdere în greutate.

Reţetă tartă cu brânzeturi şi roşii cherry

Ingrediente:

  • 200 g făină
  • 100 g unt rece (tăiat cuburi)
  • 4 linguri de apă rece
  • 1 praf de sare
  • 3 ouă
  • 250 g brânză dietetică de vacă
  • 100 g mozzarella
  • 100 g parmezan
  • câteva fire de chivas
  • 3 frunze de busuioc
  • 200 g roşii cherry
  • 1 căţel de usturoi
  • o lingură de ulei de măsline
  • o linguriţă de oţet balsamic
  • sare, piper


Mod de preparare:

Începem cu aluatul de tartă şi avem nevoie de un bol mare în care să îl frământăm sau îl puteţi face în robotul de bucătărie. Puneţi untul rece peste făină şi amestecaţi uşor până ajungeţi la o consistenţă nisipoasă, apoi puneţi un praf de sare şi cele 4 linguri de apă rece ca gheaţa şi amestecaţi până când aluatul începe să se lege. În acel moment îl puneţi într-o folie alimentară şi îl daţi la frigider pentru 20 de minute, timp în care ne ocupăm de restul ingredientelor.

Tăiem roşiile cherry în două, le punem într-un bol şi le lăsăm la marinat cu ulei de măsline, oţet balsamic, usturoiul pisat, busuioc proaspăt tocat, sare şi piper.
Pentru umplutura tartei, batem ouăle, adăugăm brânzica de vacă, parmezanul şi mozzarella (date pe răzătoare), chivas-ul şi busuiocul (tocate mărunt), sare, piper şi amestecăm. Mai păstrăm puţin parmezan pentru a presăra peste roşii.

Puteţi să folosiţi şi alte brânzeturi, vă recomand să experimentaţi!

Este timpul să scoatem aluatul de tartă din frigider şi să îl întindem. Presărăm făină pe spaţiul de lucru şi întindem aluatul în foaie rotundă, apoi îl punem în tavă şi îl inţepăm din loc în loc cu o furculiţă. Punem umplutura peste aluat şi aşezăm roşiile cherry deasupra, presărăm parmezan şi dăm la cuptorul preîncălzit la 180 grade, pentru 60 de minute.
Puteţi servi această tartă alături de salata preferată. Poftă bună!

Credit FOTO: Ştefan Banu şi Dan Udrescu 

Citește și:
Poşare: metodă de gătit explicată de Masterchef!
MasterChef Romania - despre noii juraţi şi reţetele lor delicioase
Patrizia Paglieri, o fană declarată a bucătăriei româneşti!


Exclusiv Online - 14.01.2015
Citește pe descopera.ro
Cum a DEPINS încoronarea unui mare rege de Nicolae Ceauşescu. „Este megaloman şi complet NEBUN, dar am mare nevoie de el”. ADEVĂRUL istoric puţin ştiut Cum a DEPINS încoronarea unui mare rege de Nicolae Ceauşescu. „Este...
DESCOPERIRE surprizătoare a savanţilor. S-a întâmplat după ce 500 de oameni şi-au DEZACTIVAT conturile de Facebook DESCOPERIRE surprizătoare a savanţilor. S-a întâmplat după ce 500...
Gemeni Gemeni 22 mai - 21 iunie

În sfârşit, o atmosferă calmă şi armonioasă se instalează în căminul dumneavoastră. Este momentul să începeţi să vă redecoraţi casa. Pe parcursul zilei, familia va ocupa un loc important...citește mai departe

×

Zf.ro
Un business care a EXPLODAT în România. Este unul dintre cele mai căutate şi mai bine plătite joburi din ţară, iar companiile NU GĂSESC angajaţi Un business care a EXPLODAT în România....
LOVITURĂ URIAŞĂ! Una dintre cele mai...
DOCUMENTUL viral publicat de un senator...
BusinessMagazin.ro
Noul Paradis Românesc. Staţiunea din munţi cu plaje artificiale la 900 de metri altitudine care a fost numita „Marea de la Munte” - GALERIE FOTO Noul Paradis Românesc. Staţiunea din munţi...
Cum a reuşit să dea faliment cel mai BOGAT...
Ce AVERE are Dan Barna, omul care într-o...
Mediafax.ro
Un român va conduce MASONERIA lumii Un român va conduce MASONERIA lumii
„Nu credeam că voi fi martor la propria...
Pe vecie... S-a întâmplat în urmă cu...
Gandul.info
Poliţiştii au descins la casa unui bărbat de 270 de kg, după ce au primit un pont. Au făcut o descoperire ULUITOARE. Nimeni nu ştie cum a fost posibil / Vecin: Nu ieşea niciodată din casă - FOTO Poliţiştii au descins la casa unui bărbat...
O doctoriţă a fost chemată, la miezul...
Te trec fiori: Detaliul HALUCINANT din incidentul...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ProSport.ro
De ce îl adoră Eden Hazard pe Zinedine Zidane. Momentul decisiv De ce îl adoră Eden Hazard pe Zinedine...
BREAKING NEWS: Cumplit! Cea mai cunoscută...
Emil Boc, imagini de colecţie! FOTO | Camerele...
ApropoTv.ro
Destinaţii alternative de Crăciun care te fac să vezi cu alţi ochi Europa Destinaţii alternative de Crăciun care...
Jurnalistul Ion Cristoiu publică două...
Electric Castle Festival anunţă headliner-ii...
Go4it.ro
Huawei pregăteşte un parteneriat cu RUSIA. Putin vrea să ofere companiei chineze o alternativă la ANDROID Huawei pregăteşte un parteneriat cu RUSIA....
Laptop-ul cu DOUĂ ecrane a ajuns în ROMÂNIA....
O aplicaţie pentru rezultate din FOTBAL...
ProMotor.ro
Metoda de FURT care face ravagii. Cu o monedă pusă unde trebuie hoţii îţi iau tot din maşină - VIDEO Metoda de FURT care face ravagii. Cu o monedă...
VIDEO - Uite cum arată în acest moment...
Verifică talonul! Dacă nu ai acest înscris...
Descopera.ro
Ce s-a întâmplat cu corpul unei femei când a început să facă SEX mai des? Experţii au fost UIMIŢI Ce s-a întâmplat cu corpul unei femei...
Vrând să facă AMOR cu această tânără...
''Toţi ofiţerii, inclusiv căpitanul,...
ULTIMA ORĂ
Aproape TOATĂ ţara, sub COD de furtuni/ Sunt aşteptate PLOI şi GRINDINĂ/ Până când este valabilă AVERTIZAREA METEO

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.