Oana Cuzino: „Energia vine din natura”

Anul acesta, am sarbatorit revista CSID, in plina natura, alaturi de cativa prieteni cu totul speciali. Ne-am gandit ca mai multa liniste si foarte, foarte multe sentimente pozitive si afectiune ii vor aduce mult noroc acum, ca serbeaza 6 ani gloriosi.
Oana Cuzino: „Energia vine din natura”
Oana Cuzino: "Energia vine din natura"

Anul acesta, am sarbatorit revista CSID, in plina natura, alaturi de cativa prieteni cu totul speciali. Ne-am gandit ca mai multa liniste si foarte, foarte multe sentimente pozitive si afectiune ii vor aduce mult noroc acum, ca serbeaza 6 ani gloriosi.

Asa ca ne-am deplasat cu echipa, intr-un mini cantonament la malul Marii Negre, e drept pentru a inhala si o ultima doza de aerosoli calduti, ca sa nu ne ia raceala asa, din pripa.

Relaxare si multa energie pozitiva va doresc!

Vremea buna a tinut cu noi, am petrecut asfintitul pe plaja, iar pustietatea incantatoare si cerul tensionat l-au inspirat puternic pe Stoico (n.r. Adrian Stoicoviciu), talentatul nostru fotograf. Asa am realizat una dintre cele mai reusite sedinte foto. Sa nu credeti ca nu am fost si rasplatiti pentru solidaritate de spectaculozitatea marii de toamna tarzie: la sfarsitul sedintei foto, pe cerul crepuscular, a aparut un curcubeu imens!

Este un semn bun: revista noastra si echipa merg impreuna mai departe! Recunosc ca ne-a manat la Constanta in special curiozitatea de a vedea cei 3 delfini, care sunt vedetele litoralului, precum si gradina zoologica din spatele Delfinariului.

Stoico visa sa putem realiza o sedinta foto cu ei, asa cum se poate face in unele centre dedicate din strainatate. Insa aici nu este posibila imersia in apa alaturi de delfini decat foarte rar, la nevoie, doar de catre un scafandru. Insa atat ingrijitorii, cat si trainerii lor au fost foarte deschisi si prietenosi incat am reusit sa ne jucam cu ei si sa comunicam.


Delfinii au inteles si ei situatia asa ca ne-au ajutat totusi sa facem cateva poze, dar in mediul nostru, cel uman :)) Cea mai cooperanta a fost ChenChen, lidera de grup, dar si cea mai varstnica (6 ani), cu care am si aranjat intre patru ochi, sa execute o saritura in inaltime, pe fundal (puteti sa ma credeti sau nu, dar a fost foarte fotogenica 🙂 ).

Apoi, dupa ce s-a asigurat ca e prezenta in paginile numarului aniversar CSID, i-a lasat si pe ceilalti din grup (baiatul Pei Pei si fetita Ni Ni) sa se joace volei cu mine. Cei 3 delfini distreaza copiii, atat vara, cat si iarna, iar comunicarea cu animalele, petrecerea timpului alaturi de ei sunt extrem de benefice.

Din pacate, cu cei 3 delfini de la Constanta nu se poate face terapie cu copiii cu dizabilitati sau autism, insa acest lucru se face in cadrul gradinii zoologice anexate Delfinariului. Acolo am cunoscut-o pe dna. psiholog Anca Balba care face terapie asistata de ponei, de aproape un an, in cadrul unui program sustinut de Primaria Constanta, cu rezultate vizibile si imbucuratoare.

Doamna psiholog s-a specializat in acest tip de terapii in Elvetia si s-a luptat sa aduca programele si in Constanta, fiind cunoscute progresele care se inregistreaza in cazurile micutilor pacienti cu autism, tetrapareza spastica si sindrom Down. Si noua, echipa CSID, apropierea de natura si baia de afectiune neconditionata, specifica animalelor, ne-au facut extrem de bine si ne-au reincarcat bateriile pentru tot ce ne asteapta in viitor.


Citeste si: Oana Cuzino – zece motive ca sa practici echitatia

 

Andreea Chirila

Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Tratamente cosmetice pentru piele după sezonul de vară- Dr. Victor Clătici