Lena Dunham, mesaj emoționant. Motivul pentru care renunță să mai facă copii

Lena Dunham a vorbit despre experiența sa cu endometrioza acută și a explicat de ce renunță să mai facă copii, printr-un mesaj emoționant.
Lena Dunham, mesaj emoționant. Motivul pentru care renunță să mai facă copii
Lena Dunham, mesaj emoționant. Motivul pentru care renunță să mai facă copii

Lena Dunham a scris un mesaj emoționant după ce încercarea de a avea un copil prin fertilizare in vitro a fost un eșec, fapt ce a făcut-o să renunțe la dorința de a deveni mamă. Actrița în vârstă de 34 de ani a fost diagnosticată cu endometrioză acută.

În anul 2018, artista a trecut prn mai multe proceduri medicale, în urma cărora i s-au îndepărtat un ovar, uterul și colul uterin. Medicii au anunțat-o că ovarul rămas încă mai produce ouă, motiv pentru care a optat pentru fertilizarea in vitro, dar fără succes.

„Dacă reușim să le congelăm cu succes, ele ar putea fi apoi feritizate cu sperma unui donator și aduse apoi la termen de o mamă surogat”, a notat Dunham.

Din păcate, la începutul acestui an, ea a fost informată că niciun ovul de-ale sale nu este viabil.

Lena Dunham, mesaj emoționant

„Este o nebunie cât de tare te poți îndepărta de tine, în procesul de a obține ceea ce-ți dorești. Ce a început ca o dorință de a purta copilul bărbatului pe care-l iubesc, s-a transformat în dorința de a purta copilul bărbatului care mă poate ajuta să-l am. De-a lungul acestui drum, trupul meu s-a stricat. Relația mea, la fel. În timpul procesului – din cauza lui? – am devenit un junkie funcțional. Mi-am pierdut calea, dar și ovulele care-mi promiteau să mă aducă înapoi acasă.”

Chiar dacă acest drum a îndepărtat-o de prieteni, familie, relații, în cele din urmă, ea spune că vrea să fie mamă, chiar dacă a realizat că „nu poate modifica natura”.

„Sunt multe lucruri pe care le poți corecta în viață – poți încheia o relație, poți să renunți la alcool, poți să devii serios sau să spui îmi pare rău – dar nu poți forța universul să-ți dea un copil, pentru corpul tău care ți-a spus de la început că este imposibil. Ironia este că știind faptul că nu pot avea un copil – abilitatea mea de a accepta asta și de a merge mai departe – ar putea fi singurul motiv pentru care merit să fiu părintele cuiva. Cred că, în sfârșit, pot învăța ceva pe cineva.”

Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Recomandare video
Ce este glicemia normală? Explică pe scurt dr. Mihaela Posea!