La Tomatina – terapie nonconformistă cu suc de roşii

"La Tomatina" este un celebru festival ce se desfăşoară în fiecare an în oraşul spaniol Bunol, în ultima zi de miercuri a lunii august. Cea mai populară dintre teoriile despre începuturile acum celebrului festival are la origini o întâmplare din 1945, când, mai mulţi tineri au iscat o bătaie cu roşii în timpul desfăşurării unei parade, în principala piaţă a oraşului Bunol, Plaza del Pueblo.
La Tomatina – terapie nonconformistă cu suc de roşii

„La Tomatina” este un celebru festival ce se desfăşoară în fiecare an în oraşul spaniol Bunol, în ultima zi de miercuri a lunii august. Cea mai populară dintre teoriile despre începuturile acum celebrului festival are la origini o întâmplare din 1945, când, mai mulţi tineri au iscat o bătaie cu roşii în timpul desfăşurării unei parade, în principala piaţă a oraşului Bunol, Plaza del Pueblo.

Dacă în primul an „muniţia” a fost procurată de pe tarabele pieţei din apropiere, în anul următor, participanţii şi-au adus propriile roşii.

An după an, „La Tomatina” a câştigat tot mai mulţi participanţi, numărul lor ajungând să fie în 2013 limitat de autorităţi la 20.000, 5.000 de localnici şi 15.000 de turişti. 150.000 de roşii urmează sa fie, deasemenea, „sacrificate”.

GALERIA FOTO COMPLETĂ PE MEDIAFAX ZOOM

 

 

O participantă la festivalul anual „Tomatina” este aruncată în suc de roşii, în Bunol, lângă Valencia, miercuri, 28 august 2013.

 

Un participant la festivalul anual „Tomatina” stă întins în suc de roşii, în Bunol, lângă Valencia, miercuri, 28 august 2013.