Femeia cu „sindromul grăsimii dureroase” nu ține cont de norme și pozează în cele mai sexy ipostaze

29.06.2021

Sindromul grăsimii dureroase sau lipoedemul nu a împiedicat-pe pe Heather Johnson, o femeie de 38 de ani din Carolina de Sud, SUA, să devină un model urmărit de sute de mii de fani.

Heather are 4 copii și suferă de sindromul grăsimii dureroase încă de la vârsta de 6 ani. Ea a urmat tot timpul diete drastice pentru a scăpa de grăsimea de pe corp, dar fără succes, pentru că afecțiunea de care suferă nu răspunde nici la diete, nici la exerciții fizice.

Deși s-a confrunta cu stări de anxietate și depresie din cauza aspectului ei, Heather a învățat, cu timpul, să se iubească și să se accepte așa cum e, chiar dacă nu se încadrează în „normele” impuse de societate.

Acum, femeia de 127 de kilograme este model pentru multe branduri de haine XXL și are aproape 500 de mii de fani pe Instagram.

Un picior al femeii are circumferința de 86 de centimetri, adică puțin sub „standardul” de 90 în zona bustului sau a șoldurilor.

Ce este sindromul grăsimii dureroase

Lipoedemul sau sindromul grăsimii dureroase este o boală cronică adesea confundată cu celulite. Chiar dacă femeile sunt afectate în proporție covârșitoare, și bărbații pot avea această afecțiune.

Boala este caracterizată de dezvoltarea excesivă a adipocitelor (celule grase), de regulă în zona inferioară a corpului.

Specialiștii spun că lipoedemul este o boală 100% ereditară, deci nu dobândită pe parcursul vieții. Însă anumiți factori pot accelera evoluția acestei boli. Printre acești factori se numără:

  • folosirea contraceptivelor orale
  • obiceiurile alimentare dezechilibrate
  • sedentarismul
  • hipotiroidia
  • sindromul ovarului polichistic
  • endometrioza
  • diabetul

De cele mai multe ori, lipoedemul debutează la pubertate, dar sunt cazuri când boala apare mai devreme în copilărie sau se agravează mult mai târziu, la menopauză.

Simptomele lipoedemului

Principalul simptom al lipoedemului este disproporția dintre partea superioară a corpului și cea inferioară. Depozitele de grăsime se acumulează brusc și afectează talia și mai ales partea inferioară a corpului (coapse, șolduri, fese, picioare, glezne, gambe).

Alte manifestări ce pot apărea în sindromul grăsimii dureroase sunt: oboseala, durerile de picioare, edemele (umflăturile la nivelul picioarelor), tulburările menstruale, vânătăile, aspectul „gumat” al pielii, limitarea mobilității și simptomele psihologice (furie, tristețe, anxietate, depresie).

Sursa: thesun.co.uk

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Salată cu paste și jambon de curcan