Caviar provenit de la un peste preistoric, carne de ren tanar, o ciuperca de 500 de grame sau nuci Macadamia. Pana acum, am facut cumparaturi de 10.000 de dolari, iar acestea sunt doar cateva exemple de alimente cu preturi exorbiante, preferate evident si de staruri.
O friptura de ren crescut cu iarba bio alaturi de o portie de cartofi frantuzesti „La Bonnotte”, asezonati cu sofran din belsug. Iata o comanda pe care o da frecvent Jennifer Lopez. Nota de plata? Friptura costa 200 de dolari, cartofii 700 de dolari, iar cele cateva grame de sofran 100 de dolari.
De ce asemenea preturi? Cartofii la „La Bonnotte” sunt o specie pe cale de disparitie care creste doar pe insula Noirmoutier, langa mare unde solul e fertilizat numai cu alge uscate. 450 de grame de sofran uscat se obtin din 75.000 de flori uscate care costa 4.000 de dolari.
Si poate credeti ca pretentiile divei Lopez sunt cele mai mari. Nu prea! Tom Hanks se rasfata cu caviar, dar nu din supermarket, ci cu cea mai scumpa categorie din lume.
Este vorba de caviarul iranian denumit „diamant” care provine de la singura specie de peste care a supravietuit erei dinozaurilor. Un kilogram din aceasta specialitate se vinde en gros cu 5.000 de dolari, iar in restaurant o singura tartina costa 100 de dolari.
Un kilogram din aceasta specialitate se vinde en gros cu 5.000 de dolari, iar in restaurant o singura tartina costa 100 de dolari.
Nici Calista Flockhart nu are gusturi ieftine. Ei ii place o specie de ciuperci provenita din nordul Italiei. Un kilogram de ciuperci, adica doar 2 exemplare, costa 4.000 de euro.
Cum era de asteptat, Tom Cruise nu se lasa mai prejos. El prefera la desert un soi de nuci Macadamia. Acestea au in mod natural in interior o crema dulce. O singura nuca costa 30 de dolari.
Citeste si Cele mai scumpe bai de la Hollywood
Calista Flockhart
Tom Cruise
Foto: Reuters, Red Dot