Interpretare analize
Dr. Ioan Boleac Medic primar obstetrica-ginecologie

Rezultatele arata ca aveti o infectie cu Ureaplasma, iar antibiograma va arata la care antibiotice... citește

Cele mai

APLICAȚII

Calculează câte calorii poţi consuma zilnic fără să te îngraşi, află greutatea ideală, verifică în calculatorul nutrițional nutrienţii și caloriile din meniul tău sau vezi informaţiile nutriţionale din alimentele preferate.

Andreea Esca şi Alexia - Aşa mamă, aşa fiică! - dublu interviu

7

Pe Andreea o cunosc de 15 ani, iar pe Alexia încă din burtica mamei.

Şi acum mi-aduc aminte ghemotocul de fetiţă îmbrăcată în roşu, ca mama sa care-i făcea cunoştinţă cu publicul de milioane de oameni, la 1 decembrie 2000.


De câteva săptămâni, Alexia are buletin. Iar şedinţa foto, prima sport din viaţa lor împreună, mi-a demonstrat că energia, buna-dispoziţie şi naturaleţea sunt moştenire de familie. Una care te poate molipsi.

Galerie foto

vezi galeria 7 foto

CSÎD: Cum v-aţi simţit împreună la prima şedinţă foto sport? Care a fost starul?

Andreea: Alexia. Ea este noul star din familia noastră, ceea ce mă bucură. Pentru că tot vorbim despre sport, am pasat ştafeta.

CSÎD: Tu Andreea eşti o persoană energică, faci sport de mică. Pentru copiii tăi, ai urmat acelaşi model?

Alexia: Facem sport de când suntem mici. Tot timpul am făcut sport, şi de performanţă. Cât mai multe sporturi!

Andreea: Cred că dacă-i înveţi de foarte mici, atunci nu ştiu să aleagă. Nu cred că un copil de 3 ani zice că vrea să meargă la sport, poate foarte rar. Dar dacă-i duci de la început, nu neapărat împotriva voinţei lor, dar fără ca ei să realizeze că trebuie să facă lucrul respectiv, pe urmă se învaţă şi îi doresc şi ei să facă ceva. De exemplu, Alexia a fost cea care a decis să meargă la dans sportiv. Eu o dădusem la înot, înainte a făcut balet, gimnastică ritmică şi pentru că am considerat atât eu cât şi profesoara că nu avea acea constituţie fizică pentru gimnastică ritmică mi-a spus că ar fi bine, dacă vrea să facă sport de performanţă, să facă tenis sau înot. Şi atunci am dat-o la înot, a făcut ani de zile, a participat şi la concursuri, a fost foarte bună. După care, la un moment dat, a venit şi mi-a zis, probabil influenţată şi de “Dansez pentru tine”, că îşi doreşte foarte mult să facă dans. A venit de la ea şi m-a bătut la cap până când am vorbit şi a mers la dans. Ceea ce a fost foarte bine pentru că a făcut dans 5 ani şi a avut rezultate foarte bune. Cred că e un sport foarte frumos pentru fete pentru că le dezvoltă complet diferit de înot. Cred că s-a oprit cu înotul exact când trebuia.

CSÎD: Cum rezistai Alexia la dans? Bănuiesc că nu era simplu!

Alexia: Nu. Trebuia să mergem în fiecare zi, câteodată şi 4 ore, dar m-am obişnuit.

CSÎD: Nu e programul copiilor din ziua de azi un pic prea încărcat apropo de activităţile lor?

Andreea: Da, e foarte încărcat. Alexia începe la 8.30 şi termină ori la 4.30 ori la 5.30, deci este uneori mai mult decât programul de lucru al unui om. Aceasta este doar şcoala. Şi după ora 5.30, trebuie să-şi facă lecţiile, să stea puţin şi să aibă şi alte activităţi. Adică e foarte mult. Şi atunci nu mai putea să facă dans. A început să facă nişte ore de hip hop şi ca să rămânem la ideea de dans, de muzică. Numai că acolo e puţin mai simplu în sensul că dacă nu te duci, echipa poate să meargă şi fără tine. Însă în momentul în care tu nu puteai să mergi la antrenament, acest lucru îi dăuna şi partenerului tău. Anul acesta, ar vrea să meargă şi la tenis, trebuie să ne gândim la ceva care să se potrivească mai bine programului de la şcoală.

CSÎD: Te energizau orele de dans după o zi de şcoală obositoare?

Alexia: La început, da. La sfârşit, mă oboseau mult. Aveam şi acolo prieteni.

Andreea: E mai mult o atmosferă pe lângă faptul că faci sport.

Alexia: Acum îmi place mai mult la hip hop, e muzică mai nouă, merg cu prietenii.

CSÎD: Tu încă faci Pilates. Ai fost tentată să faci şi altceva?

Andreea: Nu, pentru că îmi place foarte mult. Mi s-a părut că se potriveşte cu corpul meu, cu ce-mi doresc eu de la mine. Consider că este bun şi pentru vârsta pe care o am pentru că nu-mi dau seama dacă aş putea să fac mult cardio. Şi prefer să fac cardio din când în când şi prefer să fac ca sport de bază Pilates. Sincer, dacă nu mă duc o zi sau două, mă simt foarte vinovată şi nu-mi dau seama dacă este o chestie fizică sau psihică până la urmă. E ca un proiect până la urmă: fiind construită aşa, mă deranjează că nu mi-am făcut treaba.

În plus, sunt un om care mănâncă normal, bine sunt puţin atentă, dar nu ţin nişte cure non stop şi atunci nu am voie să mă las de sport pentru că se va vedea imediat. Şi-mi plac foarte mult fetele de acolo, e o echipă de oameni foarte drăguţi şi cum zice şi Alexia, contează mult şi cu cine te duci când faci un sport. Chiar dacă-l faci singur, e important să ai alături de tine pe cineva care să-ţi placă, un antrenor care să fie bun şi cu care să ai o compatibilitate. Şi dacă am găsit toate aceste elemente, nu văd de ce aş renunţa.

CSÎD: Apropo de diete, tot bunica vă găteşte bunătăţi?

Andreea: Nu ne mai găteşte bunica, din păcate, pentru că mama a avut nişte probleme de sănătate şi ne-a abandonat din acest punct de vedere. Drept urmare, nu mai mâncăm bunătăţi.

Alexia: Mâncăm la şcoală.

Andreea: Ei mănâncă la şcoală şi noi pe unde apucăm, prin oraş.

CSÎD: Alexia, aţi început să fiţi atente la ce mâncaţi, vă cântăriţi, cum e în gaşca de prietene? Sau încă nu?

Alexia: Mai spunem: acum, gata, nu mai mâncăm dar a doua zi, dacă e ceva bun, mâncăm.

Andreea: Dar nu e niciuna grasă în gaşca lor, adică sunt în limite normale. Poate şi pentru că au multe activităţi. Dacă te mişti şi nu stai numai în faţa calculatorului, cred că pleacă kilogramele dacă mănânci normal.

CSÎD: Alexia, îţi plac dulciurile?

Alexia: Eu sunt o fire foarte pofticioasă. Deci trebuie să fac sport pentru că altfel mă îngraş. :)

CSÎD: Dar n-ai început să te cântăreşti?

Alexia: Câteodată.

CSÎD: Ai un corp foarte fit pentru vârsta ta!

Andreea: Păi îţi dai seama că face sport de la 4 ani. Şi de atunci nu s-a mai oprit. De 10 ani face sport întruna, chiar dacă le-a schimbat. Acum s-a oprit un pic şi se gândeşte ce să facă totuşi ca să nu stăm pe loc.

CSÎD: Pilatesul nu te tentează?

Alexia: Am făcut o dată şi mă gândeam să merg şi eu cu ea.

Andreea: Zicea că i se părea că e foarte simplu când vedea din afară. Şi a doua zi nu s-a mai mişcat. Mai ţii minte? :)

Alexia: Da.

Andreea: Şi atunci când a venit, ea făcea dans în fiecare zi, avea multe antrenamente.

CSÎD: Ţi-ar plăcea o carieră de fotomodel?

Alexia: Nu ştiu, am fost o dată şi mi s-a părut foarte greu. Mi se pare că trebuie să ai chiar şansă să ajungi cineva cunoscut.

Andreea: Sunt foarte multe fotomodele şi foarte puţine de care ştie chiar toată lumea. Şi dacă nu ajungi să fii una din cele câteva...

CSÎD: Deci totul sau nimic.

Andreea: Exact. Tot timpul râdem pentru că am mulţi prieteni care-mi scriu că seamănă cu Andreea Diaconu. Şi îi povesteam că am cunoscut-o pe Andreea Diaconu exact când avea vârsta ei. Avea 14 ani şi nu mi-am imaginat niciodată că avea să fie atât de cunoscută şi atât de bună. Îmi pare atât de bine pentru ea.

CSÎD: Apropo de consecvenţă şi de disciplină, să vorbim puţin şi despre campania de prevenire a cancerului de sân în care eşti implicată de ani de zile. Alexia este deja mare. Te ajută în campanie?

Alexia: Da, o ajut dar mie mi-e frică de analize. :)

Andreea: Mă ajută în orice campanie, dar îi e frică de analize, de doctori. Acum e mai bine, dar când era mai mică îi era chiar frică. La 6 ani, a avut un accident într-o vacanţă, în Turcia. A căzut la o piscină şi s-a lovit, s-a rănit la bărbie şi au cusut-o şi cred că de atunci a suferit un şoc. Atunci nu s-a întâmplat nimic, a reacţionat bine, dar după momentul respectiv, a dezvoltat o fobie faţă de ce înseamnă doctor şi spital, pe care încet, încet încercăm să o tratăm.

CSÎD: Ce-ai observat de când eşti imaginea campaniilor de luptă împotriva cancerului de sân? Lucrurile s-au schimbat în bine?

Andreea: Cred că este o luptă de lungă durată, dar uitându-ne pe cifre, putem să vedem că sunt mult mai multe femei care se duc la control, ceea ce înseamnă că toate campaniile au avut efect. Chiar şi faptul că o dată pe an, de 1 octombrie, avem un eveniment şi lumea vede şi aude încă o dată, e foarte util pentru că le atragem atenţia că ar trebui să se ducă la controlul anual de prevenţie. În plus, faptul că s-au pus în mişcare aceste mamovanuri, unităţile mobile de analize, de control, care merg prin sate şi zonele defavorizate, unde oamenii n-au cum să ajungă la medic, nu au bani, nu au cunoştinţe, nu mai spun de faptul că sunt nişte analize gratuite, ceea ce este destul de important pentru localnici, nu poate să fi decât de ajutor. Şi dacă reuşim să salvăm un om şi să-l aducem la medic, mă simt fericită!

CSÎD: Anul acesta, ce veţi face de 1 octombrie?

Andreea: Vom ilumina Muzeul Satului sub sloganul “Sănătate că-i mai bună decât toate”.

CSÎD: Tu Alexia cum te-ai implicat în aceste campanii?

Alexia: Odată am fost la una din campanii unde am împărţit bilete de tombolă şi am mai dansat împreună cu câteva prietene de la şcolă când s-a făcut la ASE un flashmob. Mie îmi place să ajut oamenii şi sunt pentru drepturile omului.

CSÎD: Chiar aşa, ce profesie te-ar tenta?

Alexia: Ori avocat, ori medic sau poate în televiziune. Mie îmi place să vorbesc, să dezbat.

Andreea: Ea o să facă politică dacă mă întrebi pe mine, dar nu ştiu unde. Oricum fraza pe care o utilizează cel mai des este “C’este pas juste”, adică nu e drept. :)

Alexia este supranumită “Martin Luther King”. :) Şi când nu-i spunem “Luther King”, îi spunem “Doamna preşedinte”. Militează pentru respectarea drepturilor omului şi asta ar vrea să facă în viaţă. Ea o să facă politică dacă mă întrebi pe mine, dar nu ştiu unde.

Foto: Alex Gâlmeanu
Fashion stylist: Mădălina Drăgoi
Vestimentaţie: Collective, Nike, Adidas, Intersport, garderoba personală
Mulţumim: www.movementstudio.roCitește și:
Andreea Esca şi fiica sa Alexia, pe coperta “Ce se întâmplă, doctore?” de octombrie
Andreea Esca, în turneu de promovare a cărţii "Ce-am făcut când am tăcut", la Braşov, Sibiu şi Cluj
Andreea Esca: În dragoste, sunt infernală. Am tendinţa de a sufoca oamenii!
Subiectul zilei: Andreea Esca şi slăbirea
Exclusiv Online - 24.10.2014
Citește pe descopera.ro
VIDEO. Un alt CĂLĂTOR ÎN TIMP a prezentat o FOTOGRAFIE cu Pământul din anul 5000. ''Veştile nu sunt bune pentru umanitate'' VIDEO. Un alt CĂLĂTOR ÎN TIMP a prezentat o FOTOGRAFIE cu Pământul...
Misterul CORPULUI lui Lenin şi EXPERIMENTUL rusesc care durează deja de 90 de ani. ''Zici că se va RIDICA'' Misterul CORPULUI lui Lenin şi EXPERIMENTUL rusesc care durează deja...
Peşti Peşti 19 februarie - 20 martie

În această lună ai parte de o atmosferă excelentă în familie, datorită unui succes care îi priveşte pe toţi cei ai casei. Se anunţă o veste bună pentru viitorul tău alături de cei dragi...citește mai departe

×

Zf.ro
Englezii închid uşa „instalatorilor polonezi şi muncitorilor români”: Regatul Unit nu mai vrea forţă de muncă ieftină în fabrici, depozite, hoteluri şi restaurante Englezii închid uşa „instalatorilor...
S-a terminat! Decizia CRUCIALĂ luată de...
RĂSTURNARE uriaşă de teatru de la unul...
BusinessMagazin.ro
Declaraţie şocantă a preşedintelui Chinei, legată de coronavirus. Informaţii de ULTIMĂ ORĂ Declaraţie şocantă a preşedintelui Chinei,...
Povestea lui Mohammad Murad si cât de greu...
Mediafax.ro
Ca „muritorii de rând”. Ce nume de familie vor purta Harry şi Meghan după ce renunţă la titulatura „Alteţa sa regală” Ca „muritorii de rând”. Ce nume de...
Preşedintele USR Găvojdia, acuzată că...
Avion prăbuşit în Kazahstan. Bilanţul...
Gandul.info
De ce copiii nu iau coronavirus! Ce ascunde virusul ucigaș De ce copiii nu iau coronavirus! Ce ascunde...
Ce se întâmplă cu corpul uman după ce...
Alertă națională. De ce este România...
DA.ZF.ro
5 drumuri magice din România pe care poţi evada cu maşina - GALERIE FOTO 5 drumuri magice din România pe care poţi...
Cele 7 minuni ale României: locuri spectaculoase...
TOP 5 plaje sălbatice, foarte aproape de...
ApropoTv.ro
"Îmi pare rău că iubitul tău se uită ..." Incredibil cum a ieşit pe stradă această tânără. Ce le transmite femeilor "Îmi pare rău că iubitul tău se uită...
ATUNCI ŞI ACUM | Cât de mult s-a transformat...
De necrezut! FOTO | Ea e vedeta Disney devenită...
Go4it.ro
Cel mai nou telefon PLIABIL a ajuns în România! Ce poate să facă noul SAMSUNG de 1.400 de euro Cel mai nou telefon PLIABIL a ajuns în...
NETFLIX nu mai asigură gratuitate utilizatorilor...
O companie britanică lansează în 2020...
ProMotor.ro
Ce înseamnă 10:10, 9:15 sau 69 pe înțelesul tuturor? Ce înseamnă 10:10, 9:15 sau 69 pe înțelesul...
Care sunt piesele care pică cel mai des...
Care este mai tare: 4WD de la Dacia sau...
Descopera.ro
Cu un singur BĂRBAT se poate REPOPULA planeta în doar şase luni. 50 de lucruri neobişnuite pe care nu le ştiai despre tine Cu un singur BĂRBAT se poate REPOPULA planeta...
PROBLEMA de matematică pe care doar o persoană...
Marele mister al FUNDULUI femeilor a fost...
ULTIMA ORĂ
Transhumanţa răspunderii. Marea oilor moarte îi aşteaptă pe turişti de 1 Mai

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nicio instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.