Andra: despre sănătate, diete, familie şi viitorul bebe

Una dintre cele mai tinere mămici din showbizul românesc, Andra, are o doză de optimism cum rar întâlneşti şi emană energie pozitivă. Este molipsitoare.

CSÎD: Eşti mereu înconjurată de oameni dragi şi îi ai pe cei apropiaţi alături, dat fiind că lucrezi cu tatăl tău. Care este secretul unei familii fericite?
Andra:
Am trăit într-o familie numeroasă, noi suntem patru fraţi (trei fete, un băiat), părinţii noştri ne-au învăţat să respectăm tradiţiile de familie, să punem veselia înaintea nervilor, să punem sufletul înaintea falselor obligaţii. De exemplu, la noi nu există sărbătoare pe care să n-o facem împreună, cu familiile reunite, a mea şi a lui Cătălin. Suntem veseli, vorbăreţi, ne bucurăm de fiecare detaliu, de o mâncare bună, de o glumă bună, de o zi bună. De tot ce-i bun.

CSÎD: În vacanţe îl luaţi şi pe David?
Andra:
Uneori, depinde de situaţie. În primul an, nu l-am luat cu noi, oricum n-ar fi înţeles nimic din asta şi nu făceam decât să creştem pericolul ca el să răcească sau să păţească Doamne fereşte ceva numai pentru că noi am vrut neapărat să-l cărăm după noi. Acum, îl luăm cu noi din ce în ce mai des. L-am dus şi în Dubai, s-a distrat fantastic, nici nu ne aşteptam! E un copil care se adaptează uşor, asta ne-a uşurat misiunea de părinţi care, ca orice oameni, au vrut să mai aibă şi vacanţe…

CSÎD: Unde vă veţi petrece vacanţa de vară?
Andra:
Încă nu ştim, cel mai probabil în vestul Europei, prin Spania şi Portugalia, ca de obicei. De câte ori am fost acolo, ne-am simţit excelent. Rămâne să mai vorbim cu prietenii noştri, să hotărâm împreună.

CSÎD: Au fost momente în care te-ai speriat de când eşti mamă?
Andra:
Sigur că da, la început cel puţin, ţipam de câte ori se îneca fiul meu cu lapte, tuşea sau scotea sunete pe care nu le decodificam la timp. Mi-am dat seama că un copil vine la pachet cu multe momente inedite, de panică, de nelinişte. Dar trec!

CSÎD: Ai alăptat?
Andra:
Da, sigur. Asta e o legătură unică între o mamă şi un copil. David a fost un bebeluş foarte bun, iar eu am încercat să-l alăptez cât mai mult.

CSÎD: Ai revenit destul de repede în formă după ce ai născut. Ai ţinut regim sau te-a ajutat şi moştenirea genetică?
Andra:
Nu am ţinut niciodată un regim drastic. Nu mi se pare sănătos. Am slăbit fiindcă am mâncat numai lucruri decente din punct de vedere caloric, am făcut multă mişcare şi, desigur, presupun că şi genetica m-a ajutat. Şi tinereţea. Am făcut un copil la 24 de ani, femeile tinere se refac mai repede după sarcină.

CSÎD: Cum te menţii în formă?
Andra:
Fac mişcare, dansez mult prin natura meseriei, iar în rest ajung destul de rar la “împachetări”, sigur că îmi plac, dar timpul e o problemă serios. Mai ales când ai un copil. Folosesc mai mult acasă produsele cosmetice.

CSÎD: Cum îţi îngrijeşti tenul?
Andra:
Nu merg niciodată la culcare fără să mă demachiez, asta e o regulă de aur, iar dimineaţa aplic o cremă hidratantă, iar când am timp, îmi pun măşti naturale de căpşuni, castraveţi sau creme naturale pe bază de miere.

CSÎD: Dar părul?
Andra:
Nu ascund, folosesc produse potrivite, folosesc gama Garnier, plecând de la şampon şi ajungând la vopsea. Îmi îngrijesc părul cu mare atenţie, fiindcă ştiu că e un element foarte important pentru o femeie. Sunt mândră de părul meu. O spun în speranţa că nu voi părea că mă laud.

CSÎD: Spune-ne ce înseamnă să fii ambasador Garnier? Care este mesajul tău către femei în această postură?
Andra:
Sunt onorată să fiu ambasador Garnier, fiindcă e o firmă care mie îmi place foarte mult. Nu m-aş fi implicat în asemenea campanie dacă nu m-aş fi ataşat de produsele Garnier. Mesajul meu e că prevenirea e mai bună decât terapia, că mai bine foloseşti din vreme produse eficiente, bune, la un preţ rezonabil decât să cauţi leacuri prea târziu.

CSÎD: Faci plajă?
Andra:
Fac plajă moderat şi niciodată la orele de foc ale zilei, adică merg pe plajă până în ora 11.00 dimineaţa, apoi iau o pauză şi eventual revin după 16.00 -17.00 după-amiaza. Nu stau mult în soare şi, oricum, eu folosesc creme protectoare, dintotdeauna. Nu mi-e frică de boli, dar cred că nu e bine să-mi forţez norocul, cum se spune.

CSÎD: Îţi mai doreşti copii?
Andra:
Da, sigur, sunt pregătită să fiu mămică din nou, să-i dăruiesc un frăţior sau o surioară lui David. Ne plac copiii, ne plac familiile mari şi gălăgioase, în cel mai bun sens.

CSÎD: Îmi spuneai că vrei să mai slăbeşti 3 kilograme. Ce tip de alimentaţie ai?
Andra:
Cum am mai spus, eu nu ţin regimuri drastice, care sunt şi nesănătoase, şi ineficiente, în sensul că pui toate kilogramele la loc. Când vreau să slăbesc, mai degrabă fac mişcare decât să mă înfometez. Mănânc aproape orice, în limita bunului simţ, dar caut să consum mai mult decât asimilez. Asta e regimul pe care îl recomand tuturor.

CSÎD: Care sunt preparatele culinare pe care le preferi?
Andra:
Îmi plac dulciurile, dar le evit din motive evidente. În rest, îmi plac salatele mediteraneene, cu multă verdeaţă şi fructe de mare. Îmi plac mâncarea italiană, mâncarea grecească, mâncarea spaniolă. Şi, nu în ultimul rând, mâncarea arăbească, e foarte gustoasă şi interesantă.

CSÎD: În opinia ta, există o vârstă ideală la care să te căsătoreşti sau la care să devii mamă?
Andra:
Vârsta ideală este vârsta pe care o simţi. Eu mi-am dorit să fiu o mămică tânără. Dar pentru femeile care n-au apucat să fie mămici la douăzeci şi ceva de ani, sfatul meu modest e să nu considere vreodată că e prea târziu. A fi mamă e un experiment superb, care te întinereşte, la propriu şi la figurat. Pentru căsătorie, nici atât nu există termen-limită. Există oameni care se căsătoresc la 70 de ani, nu contează asta nici legal, nici sufleteşte, dragostea nu expiră niciodată.  
 

Interviu: Mădălina Drăgoi
Fotografii de Adrian Stoicoviciu
Make-up artist: Alexandru Abagiu, Beauty District
Hair stylist: Sorin Stratulat, Beauty District
Styling şi vestimentaţie: Dana Budeanu

Pagina 2 din 2
Tags: