Filme despre vinuri pe care să le urmăreşti în izolare

Dacă te-ai plictisit şi nu ştii ce să mai faci, iată o listă cu şase filme despre vinuri, ideale pentru perioada izolării.
Filme despre vinuri pe care să le urmăreşti în izolare
FOTO: shutterstock / Filme despre vinuri pe care să le urmăreşti în izolare

Ce filme recomandaţi? Ce reţete pregătim astăzi? Ce cărţi sunt în trending? Ce jocuri educative dezvoltaţi cu cei mici? Acesta sunt doar câteva dintre întrebările pe care ni le punem zilnic în dorinţa de a diversifica activităţile cu care ne dorim să umplem locul ritmului agitat pe care îl aveam înainte.

AVINCIS nu are răspunsul la toate aceste întrebări, dar vă propune să evadaţi timp de 6 seri în poveştile celor mai frumoase filme cu şi despre lumea vinului. Călătoria imaginară începe prin deschiderea vinului, sugerat de specialiştii cramei pentru fiecare scenariu în parte. Aţi auzit sunetul vinului care curge în pahare? Atunci este momentul să apăsaţi PLAY. Vizionare plăcută!

Sour Grapes

O cronică extraordinară a excesului şi neadevărului. Nu atât o poveste despre vin, cât o biografie intrigantă a unui om, „Sour Grapes” este un documentar incredibil care te va lăsa să te întrebi dacă povestea este fapt sau ficţiune. Filmul spune povestea şocantă a falsificatorului de vinuri Rudy Kurniawan, care a generat cea mai şocantă poveste de fraudă din industria vinului.

Uncorked (Destupat)

„Acesta este un film despre taţi şi fii”, care prezintă copilul ce vrea să se realizeze prin forţele proprii. Un tânăr, Elijah, se simte prins între visul de a deveni maestru-somelier şi aşteptările tatălui său de a prelua restaurantul familiei. „Uncorked” este un film amuzant, emoţionant, o introducere perfectă în lumea vinului pentru toţi iubitorii acestui domeniu.

You Will be My Son (Tu seras mon fils)

O dramă în limba franceză, din ţara vinului, care îl prezintă pe Paul de Marseul, prestigios producător de vinuri şi proprietar al unui renumit castel şi podgorie din Saint-Emilion. Acesta nu vrea ca fiul său, Martin, să preia afacerea familiei. Când Philippe, fiul managerului său, apare la podgorie, Paul are şansa de a-l numi succesorul său, neglijând dorinţele propriului său fiu.

Destination Wedding (Nuntă la distanţă)

Keanu Reeves, vin şi muuuulte replici savuroase. Winona Rider. Şi o nuntă pe o podgorie de vis. Iubire. Sarcasm. Aventură. Un film care îţi schimbă perspectiva asupra comediilor romantice.

Wine County (E vina vinului)

Prietene de-o viaţă se întâlnesc la o aniversare udată din plin cu vin în Napa Valley, dar weekendul lor plănuit cu minuţiozitate se dovedeşte a fi altceva decât s-au aşteptat.

A good year (Un an bun)

Chiar dacă nu sunteţi fani comedii romantice, nu aveţi cum să nu urmăriţi cu sufletul la gură acest film, perfect pentru iubitorii regiunii Provence, dar şi pentru fanele Russell Crowe. Max (Russell) devine moştenitorul domeniului viticol al unchiului său, în Provence, unde acesta trăise timp de 30 de ani. Astfel începe povestea, care îi arată personajului principal că „viaţa merită trăită”.

Alexandra Necsoiu
Alexandra Necsoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, alexandra.necsoiu@m.ro

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Tratamente cosmetice pentru piele după sezonul de vară- Dr. Victor Clătici