Dorinta de penetrare vaginala Tu i-o satisfaci?

Intre acumularea tensiunii si momentul instalarii orgasmului este perceputa o placere intensa, o senzatie in profunzimea vaginului, ca o dorinta de a fi patrunsa, atinsa inauntru, un sentiment special denumit “dorinta de penetrare vaginala”.
Dorinta de penetrare vaginala Tu i-o satisfaci?
Dorinta de penetrare vaginala

Diferenta de perceptie dintre orgasmul de penetrare si cel prin stimulare clitoridiana se traduce printr-o dorinta intensa a femeii de a fi „patrunsa, umpluta”, spun specialistii, care au gasit si o denumire pentru acest fenomen: „dorinta de penetrare vaginala”.

Aceasta senzatie puternica resimtita de femei apare in momentele de acumulare a tensiunii, catre orgasm, foarte aproape de izbucnirea acestuia, apoi se degaja in contractiile uterine. Shere Hite, in lucrarea „Raportul Hite. Noul studiu Hite despre sexualitatea feminina”, explica ce se intampla: undeva intre acumularea tensiunii si momentul instalarii orgasmului este perceputa o placere intensa, o senzatie in profunzimea vaginului, ca o dorinta de a fi patrunsa, atinsa inauntru, un sentiment special denumit „dorinta de penetrare vaginala”.

Este o senzatie fantomatica, spune Hite, provocata de faptul ca terminatia superioara a vaginului (adica cea mai profunda) se mareste, extinzandu-se in ceva ce a fost descris teoretic ca un fel de bazin pentru acumularea si pastrarea spermei.

Unele femei simt in acest moment o senzatie neplacuta, de gol, in timp pentru altele este extrem de placut. Insa pentru majoritatea femeilor, „dorinta de penetrare vaginala” nu este resimtita atat de intens cu un penis in interiorul lor, intrucat prezenta acestuia pare sa disperseze si sa transforme senzatia intr-una difuza.

Concluzia? Amanati cat mai mult penetrarea!


Raportul Hite. Noul studiu Hite despre sexualitatea feminina, de Shere Hite. Editura Nemira, 2008.

 
 
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața