Cheile fericirii sexuale

Cauti o relatie de dragoste cu adevarat multumitoare? A devenit relatia cu partenerul mai putin satisfacatoare? Iata 7 chei de retinut, care te vor ajuta sa iti creezi implinirea sexuala pe care o doresti. Autoarea, Dr. Barbara De Angelis, le numeste cei 7 “C”, deoarece toate sunt cuvinte care incep cu litera C.
Cheile fericirii sexuale
Cheile fericirii sexuale

Cauti o relatie de dragoste cu adevarat multumitoare? A devenit relatia cu partenerul mai putin satisfacatoare? Iata 7 chei de retinut, care te vor ajuta sa iti creezi implinirea sexuala pe care o doresti. Autoarea, Dr. Barbara De Angelis, le numeste cei 7 „C”, deoarece toate sunt cuvinte care incep cu litera C.

Constienta – Fii lucida in procesul de a face dragoste: cum se simte partenerul tau, cum suporta corpul tau energia. Sexul poate fi unul din lucrurile pe care le facem cel mai inconstient – pe intuneric, cu ochii inchisi, fara sa vorbim, amortiti de alcool sau droguri. A fi constient inseamna a iubi.

Conditionare – Cand faci dragoste pentru ca asa ai ales si nu din obligatie, creezi conditiile de care ai nevoie pentru o experienta sexuala care sa te implineasca. Nu face niciodata dragoste daca NU vrei sa o faci. Uneori a spune NU inseamna sa spui DA vocii tale interioare.

Consacrare – Dedica-te unui scop mai inalt atunci cand faci dragoste. Fii dedicata pentru a te impartasi intru totul, consacrata vindecarii unor vechi sabloane sau comportamente in Clasa ta Sexuala, si dedica-te relatiei tale la orice nivel ar fi ea. Dedicatia creeaza un sens al puterii si tariei in viata ta.

Conexiune – „C-ul mijlociu”, plasat intre primele 3 si ultimele 3, este piesa centrala pentru a face dragoste. Conexiunea inseamna sa te mentii acordata emotional cu partenerul tau, sa iti tii inima deschisa, sa lasi ca experienta sa fie impartasita si sa lucrati impreuna pentru unicitate.

Comunicare – Impartaseste partenerului lumea ta intima aratandu-i ceea ce simti, cerand ce doresti si experimentand cele mai adanci sentimente de dragoste.

Cooperare – Fii aliniata in scopuri cu partenerul tau. Nu merge sa faci dragoste cand tu incerci sa practici Sexul Constient, in timp ce partenerul tau vrea doar sa ajunga la punctul culminat si sa adoarma.

Completare – Sa faci dragoste nu este doar o calatorie catre un anumit loc, ci o exprimare a locului in care tu si partenerul tau deja locuiti impreuna. Completare inseamna sa faceti dragoste ca pe o celebrare a propriei voastre relatii si nu ca o incercare disperata de a umple golurile. Atunci cand ajungeti la completitudine, orice moment in timp ce faceti dragoste este complet si perfect prin el insusi.

„Cum sa faci dragoste tot timpul” de Dr. Barbara De Angelis, Editura Amaltea, 351 pag., 35 lei

Citeste mai multe in editia tiparita a revistei Ce se intampla, Doctore?

Citeste si: Fericiti pana la adanci batraneti?

 

Andreea Chirila

Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make ... citește mai mult

Consecintele infidelitatii
Consecintele infidelitatii
Cel mai nou articol Video:
Dr. Diana Ionescu: laserul în parodontoză și alte afecțiuni stomatologice