Elixirul tinereţii, descoperit în 3 alimente cu proprietăţi antiîmbătrânire

Cercetătorii au afirmat că, în cazul şoarecilor de vârstă avansată care au consumat acest compus, acesta a avut un efect benefic.
Elixirul tinereţii, descoperit în 3 alimente cu proprietăţi antiîmbătrânire

Oamenii de ştiinţă din Statele Unite au descoperit un compus natural regăsit în avocado, în broccoli şi în castraveţi, care are importante proprietăţi anti-îmbătrânire asupra şoarecilor, şi este foarte posibil ca acest efect să îl aibă şi asupra oamenilor, scrie Descoperă.ro.

Cercetătorii au afirmat că, în cazul şoarecilor de vârstă avansată care au consumat acest compus, acesta a avut un efect benefic.

Nivelul activităţii fizice a crescut, densitatea oaselor şi a muşchilor s-a îmbunătăţit, sistemul imunitar a avut performanţe marcante, iar vederea lor a fost, de asemenea, îmbunătăţită.

Aceştia au început investigarea proprietăţilor unei proteine numite NAD, responsabilă pentru producţia de energie din corp. Atunci când animalele îmbătrânesc, producţia acestei proteine este mai scăzută şi este lesne de înţeles că acest fenomen reprezintă o coordonată majoră a procesului de îmbătrânire.

Tocmai de aceea, intenţia cercetătorilor este aceea de a creşte artificial producţia acestei proteine.

Întrebat dacă funcţionează, coordonatorul acestor cercetări, profesorul Shin-Ichiro Imai, a afirmat că, în principiu, „această metodă este benefică, deoarece în cazul şoarecilor au fost obţinute efectele scontate”.

Totodată, acesta şi-a exprimat speranţa că testele efectuate pe subiecţi umani, care se derulează în prezent în Japonia, va avea efecte similare.

Cu toate acestea, această proteină creşte riscul apariţiei celulelor canceroase. Multe tumori au capacitatea de a aduna aceste proteine şi, astfel, creşterea cantităţii din organism a acestor proteine poate provoca apariţia cancerului.

Cel mai nou articol Video: