Amorţeala, insomnia, durerea şi oboseala constantă – simptomele fibromialgiei

Deşi, de cele mai multe ori, simptome precum insomnia, starea de amorţeală, oboseala constantă sunt foarte întâlnite printre oameni de toate vârstele, fără să prevadă neapărat o boală complicată, uneori ele pot anticipa un sindrom grav, numit fibromialgie.
Amorţeala, insomnia, durerea şi oboseala constantă – simptomele fibromialgiei

Deşi, de cele mai multe ori, simptome precum insomnia, starea de amorţeală, oboseala constantă sunt foarte întâlnite printre oameni de toate vârstele, fără să prevadă neapărat o boală complicată,  uneori ele pot anticipa un sindrom grav, numit fibromialgie.

Această afecţiune medicală cronică se manifestă ca o durere chinuitoare în puncte din tot corpul, prin stări de insensibilitate a corpului, oboseală asociată cu insomnie şi incapacitatea de a gestiona variaţiile uşoare ale luminii sau temperaturii.

Fibromialgia este un sindrom neurologic ale cărui cauze sunt încă necunoscute, iar simptomele sale pot întrerupe activităţile zilnice ale persoanei afectate.

Totuşi, un aspect pozitiv este faptul că acest sindrom nu afectează permanent articulaţiile, muşchii sau organele interne.

În 2003, cântăreaţa irlandeză Sinead O’Connor şi-a întrerupt cariera pentru mai mulţi ani din cauza unei probleme de sănătate asemănătoare. Aceasta a declarat ulterior că dificultatea cea mai mare a întâmpinat-o în legătură cu starea permanentă de oboseală… Însă, în timp a învăţat să-şi cunoască limitele şi să-şi planifice viaţa în jurul lor.

Fibromialgia nu este tratabilă, dar poate fi controlată. Unul dintre cele mai recente studii atestă că meditaţia, suplimentele de vitamine, magneziu şi reducerea stresului pot învinge durerea.