Cum va protejati de raceala si gripa!

Un adult sufera de 2-3 ori pe an de raceala sau gripa, pe cand un copil poate face aceste afectiuni si de 10 ori in 365 de zile.
Cum va protejati de raceala si gripa!
Cum va protejati de raceala si gripa!

Un adult sufera de 2-3 ori pe an de raceala sau gripa, pe cand un copil poate face aceste afectiuni si de 10 ori in 365 de zile. Cum ne aflam in plin sezon al acestor infectii contractate prin caile respiratorii, nu numai regulile stricte de igiena ne pot apara. O dieta anti-viroze are efect dovedit pentru preventie, dar si pentru atenuarea simptomelor mai mult decat neplacute.

O viroza respiratorie nu se transmite daca stati in frig sau ume­zeala. Aceasta afectiune e produsa de cele mai multe ori de virusuri – deci trata­mentul trebuie facut cu
anti­virale in cazurile cele mai grave.

Pe un organism mai slabit, peste infectia virala se poate suprapune una bac­teriana si abia atunci puteti interveni cu antibiotice, la sfatul medicului. Iata motive suficiente ca in aceasta perioada sa va spalati pe maini cat mai des posibil.

Degetele pot intra foarte usor in contact cu virusurile cand atingeti manerul unei usi sau cand dati mana cu alte persoane. Uterior, daca va atingeti nasul sau ochii cu mana murdara, virusul poate intra usor in corp.

Pe langa conditiile de igiena, cercetarile arata ca persoanele care au avut recent probleme la serviciu sau in familie se imbolnavesc mai repede. Stresul este asociat cu slabirea rezistentei corpului la infectii si virusuri.

Nivelul stresant al vietii urbane este una dintre cauzele epidemiilor de gripa sau viroze respiratorii care se inregistreaza in marile orase. In fata unor virusuri care se iau pe calea aerului, pe langa igiena, principala solutie pe care o aveti este sa va fortificati organismul prin alimentatie.

Gutuia trateaza zona ORL

In aceasta perioada, inca pu­teti sa va bucurati de un fruct care ajuta atat la prevenirea virozelor de sezon, dar duce si la scurtarea perioadei de manifestare a unei viroze sau a unei gripe: gutuia.

Aceasta are un continut ridicat de pec­tine, fibre alimentare care ajuta la eliminarea discon­fortului produs de infla­ma­tiile din zona ORL. In plus, daca mancati o gutuie, nu aruncati samburii pentru ca acestia stopeaza inmultirea microorganismelor de la nivelul gatului.

Semintele de fructe si in special cele ale gutuii contin substante cu actiune antivirala si antibacteriana.

Afla mai multe din editia tiparita a revistei Ce se intampla doctore?

Foto: SHUTTERSTOCK

Andreea Groza
Andreea Groza

Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat.
Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața