Trucul care te ajută să slăbeşti- durează doar 15 minute pe zi

În urma unui studiu s-a descoperit că acest obicei zilnic te poate ajuta să te disciplinezi şi să ai succes în procesul de slăbire.
28.05.2020 | Autor: Alexandra Necsoiu
Trucul care te ajută să slăbeşti- durează doar 15 minute pe zi
FOTO: pexels.com / Trucul care te ajută să slăbeşti- durează doar 15 minute pe zi

Dacă ţi-ar fi zis cineva să-ţi notezi în fiecare zi tot ce mănânci, adică să ţii un jurnal alimentar atunci când urmezi o dietă, cel mai probabil primul lucru pe care l-ai fi zis ar fi fost ”Nu am timp pentru aşa ceva”. Se pare că persoanele care ţin cont de caloriile şi alimentele pe care le consumă, activitate care durează doar câteva minute pe zi, sunt cele care se bucură de cel mai mare progres.

Un nou studiu publicat în jurnalul Obesity a ţinut sub observaţie 150 de persoane care timp de şase luni au notat tot ce au consumat în procesul de slăbire. La final, participanţii care au avut cele mai bune rezultate, au fost cei care au petrecut mai puţin de 15 minute pe zi pentru a menţine acest jurnal alimentar. Motto-ul lor era ”Notează fiecare muşcătură”.

15 minute, ideale în procesul de slăbire

La un mic calcul, 15 minute înseamnă jumătate dintr-un episod din serialul favorit sau timpul petrecut în mediul online pentru a vedea ultimele activităţi ale prietenilor.

Studiul realizat de cercetătorii Universităţii din Vermont şi Universităţii din Sudul Californiei arată că cei care au reuşit să scadă în greutate cu 10% sunt participanţii care au petrecut în medie 23.2 minute notând alimentele şi caloriile consumate în fiecare zi în prima lună a programului. În perioada celor şase luni, media a coborât la 14.6 minute.

”Participanţii care se monitorizau de trei sau mai multe ori pe zi şi erau consistenţi după o zi pe alta, au avut cel mai mare succes”, menţionează Jean Harvey, şeful Departamentului de Ştiinţe ale Nutriţiei şi Alimentelor de la Universitatea din Vermont şi autor al studiului.

Din acest motiv, Harvey şi echipa de cercetători au încurajat persoanele care urmează o dietă sau îşi doresc să urmeze un plan alimentar sănătos să folosească aplicaţii care să îi ajute să noteze tot ceea ce consumă într-o zi. Bineînţeles, se poate apela şi la jurnalul alimentar însă, indiferent de alegerea făcută, vei fi surprins să aflii ce obiceiuri nesănătoase ai.