Un singur hot dog îți scade speranța de viață cu 36 de minute STUDIU

Studiile arată că un singur hot dog consumat îți poate „răpi” 36 de minute din viață, din cauza efectelor pe care carnea procesată le are asupra sănătății.
Un singur hot dog îți scade speranța de viață cu 36 de minute STUDIU
Foto: shutterstock

Multe persoane își doresc să aibă o viață cât mai lungă, așadar dacă te numeri printre acestea, încearcă să stai departe de consumul de hot dog. Un nou studiu sugerează că această gustare îți poate lua minute prețioase din viață.

Un singur hot dog, un real pericol

Pentru studiul publicat în jurnalul Nature Food, cercetătorii Universității din Michigan au analizat peste 5.800 de alimente în încercarea de a depista opțiunile sănătoase și cele mai puțin sănătoase, vinovate pentru riscul de boli ischemice de inimă, cancer colorectal și alte boli cardiovasculare, dar și impactul lor asupra mediului înconjurător.

Cercetările arată că fructele, legumele, nucile, leguminoasele și anumite fructe de mare au potențialul de a ne ajuta să câștigăm mai mult timp de viață cu 48 de minute.

Când vine vorba de carnea de vită și alimentele procesate, în special hot dogii, studiile arată că un singur hot dog îți poate „consuma” 36 de minute din viață, din cauza efectelor pe care carnea procesată le are asupra sănătății.

Cercetătorii au clasificat alimentele pe trei culori: verde, galben și roșu.

Alimentele din zona verde sunt considerate cele mai bune, atât pentru sănătate, cât și pentru mediu, iar printre acestea includem nucile, fructele, legumele, leguminoasele, cerealele integrale și anumite fructe de mare.

Alimentele din zona galbenă, precum carnea de pui, produsele lactate, alimentele care au la bază ouă au un profil nutrițional potrivit și un impact moderat asupra mediului.

Alimentele din zona roșie, precum carnea procesată – vită, porc, miel – sunt identificate ca având un impact negativ considerabil, atât asupra sănătății, cât și asupra mediului.

În privința longevității, există și alți factori: nivelul activității fizice, obiceiurile de somn, nivelul de stres, dar în principiu cea mai mare preocupare a cercetătorilor este alimentația.

Nu este nimic greșit să consumi ocazional câte un hot dog, dar în momentul în care o faci timp de 365 de zile, atunci este o adevărată problemă.

Cercetătorii sugerează ca în cazul în care consumi un hot dog, măcar restul alimentelor să fie sănătoase: o chiflă integrală pentru a avea o sursă de fibre, un sos de iaurt grecesc pentru probiotice și, de ce nu, câteva frunze de salată.

Alexandra Necșoiu
Alexandra Necșoiu

ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected]

Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să ... citește mai mult
Recomandare video
TOP alimente care cresc libidoul