Tratamente de chimioterapie, decontate pentru pacientele cu cancer mamar

Tratamentele de chimioterapie pot fi decontate de pacientele cu cancer mamar pe baza biletului de trimitere din partea medicului.
Tratamente de chimioterapie, decontate pentru pacientele cu cancer mamar
Tratamente de chimioterapie, decontate pentru pacientele cu cancer mamar

Pacientele cu cancer mamar pot beneficia începând cu această lună, la Institutul Sânului, centrul medical integrat specializat în prevenţia, diagnosticul şi tratamentul patologiei mamare din cadrul Spitalului Monza, de tratamente de chimioterapie decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Acestea se realizează pe baza biletului de trimitere din partea medicului specialist şi a cardului de sănătate. Pacientele se pot trata într-o secţie medicală prevăzută cu dotări moderne şi personal specializat pentru realizarea şedinţelor de chimioterapie în cele mai bune condiţii de siguranţă şi confort. 

Schema de tratament este  stabilită de către medicul oncolog, tratamentul fiind individualizat pentru fiecare caz, în funcţie de caracteristicile histopatologice şi imunohistochimice ale tumorii, stadiul clinic şi patologiile asociate.

Pentru a facilita administrarea medicamentelor, în special pacienţilor care necesită terapie îndelungată intravenoasă, specialiştii nostri recomandă ca administrarea să fie făcută cu ajutorul unei camere implantabile (sistem port–acces) care se montează în cadrul Institutului înainte de începerea primei serii. Un prim beneficiu pentru pacient constă în eliminarea efectului toxic al citostaticelor asupra venelor, acestea ajungând direct în venele mari, unde sunt absorbite rapid în sânge. În afară de confortul pe care îl oferă pacientului, sistemul are un risc de infecţii mult mai mic comparativ cu cateterele externe.

„Chimioterapia este o componentă de bază a terapiei cancerului de sân, prin rolul său de a distruge celulele canceroase şi a preveni răspândirea acestora în organism. De acum, odată cu completarea gamei de servicii cu tratamentele de chimioterapie, putem asigura, în cadrul Institutului, soluţia terapeutică integrată a cancerului mamar, atât chirurgicală, cât şi oncologică. Avantajul deciziei terapeutice în cadrul Comisiei Oncologice şi supravegherea pacientelor într-o singură locaţie asigură atât confortul pacientelor cât şi timpul minim necesar alocat până la stabilirea unui diagnostic şi iniţierea acestuia”, a declarat Dr. Cristian Viişoreanu, fondatorul Institutul Sânului. 

Scopul tratamentelor de chimioterapie poate fi diferit pentru fiecare caz şi depinde de tipul de cancer mamar şi stadiul acestuia. Chimioterapia poate fi:

  • preoperatorie – neoadjuvantă – (cu scopul de a micşora dimensiunea tumorii înainte de intervenţia chirurgicală);
  • postoperatorie  – adjuvantă – (pentru reducerea riscului de recidivă locală sau la distanţă);
  • paliativă (în fazele terminale ale bolii pentru a ameliora simptomele şi îmbunătăţi calitatea vieţii pacientei).  

Potrivit World Cancer Research Fund, cancerul de sân este cel mai frecvent întâlnit cancer la femei şi cel de-al doilea cel mai frecvent cancer la nivel global. În România, cancerul de sân este pe locul 7 în topul afecţiunilor care provoacă decesul. Conform statisticilor Globocan, în 2018 în ţara noastră au fost diagnosticate 9.629 de cazuri noi de cancer mamar, iar numărul deceselor s-a ridicat la 3.378.

Recomandări:
Modelul de lucru hibrid, preferat de 35% dintre angajați
Modelul de lucru hibrid, preferat de 35% dintre angajați
Secretele de la duș: 1 din 20 de persoane se masturbează, 1 din 30… defechează
Secretele de la duș: 1 din 20 de persoane se masturbează, 1 din 30… defechează