Spitalul Filantropia, dotat cu un incubator de ultimă generaţie

Salvaţi Copiii România a donat către clinica Filantropia un incubator Giraffe Omnibed 1, cu funcţii de reglare a oxigenului şi a umidităţii cu cântar încorporat. Spitalul Clinic Filantropia este cea mai veche clinică de obstetrică şi ginecologie din România, înfiinţată în anul 1813. În anul 2014, aici s-au înregistrat 3.500 de naşteri, dintre care 375 au fost naşteri premature.
02.04.2015
Spitalul Filantropia, dotat cu un incubator de ultimă generaţie

România se menţine pe primul loc în topul ţărilor cu cea mai mare rată a mortalităţii infantile din Uniunea Europeană, cu o rată de 8,5 la o mie de nou născuţi vii, cu aproape 5 procente mai mare faţă de media europeană de 3,8‰.

O treime dintre aceste decese ar putea fi prevenite prin dezvoltarea de programe pentru mame şi copii şi prin dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi cu echipamente medicale performante.

Salvaţi Copiii România, cu sprijinul partenerului Libris.ro, a donat către clinica Filantropia un incubator Giraffe Omnibed 1, cu funcţii de reglare a oxigenului şi a umidităţii cu cântar încorporat. Spitalul Clinic Filantropia este cea mai veche clinică de obstetrică şi ginecologie din România, înfiinţată în anul 1813. În anul 2014, aici s-au înregistrat 3.500 de naşteri, dintre care 375 au fost naşteri premature.

„Dorim să mulţumim Organizaţiei Salvaţi Copiii pentru eforturile depuse privind cauza copiilor născuţi prematur. În lupta pentru viaţă, aceştia au nevoie atât de atenţia şi profesionalismul medicilor, cât şi de echipamente medicale performante. Incubatorul pe care l-am primit astăzi va susţine munca corpului medical şi ne va ajuta să avem grijă de cei mici.” – Prof. Dr. Gheorghe Peltecu, Manager Spitalul Clinic Filantropia

„Implicarea Libris într-un astfel de proiect este un gest firesc de responsabilitate socială pe care suntem datori să îl facem cu toţii. Clienţii Libris.ro au primit foarte frumos această posibilitate şi împreună cu ei am reuşit dotarea Maternităţii Filantropia Bucureşti cu cel mai performant incubator. Acesta este doar primul pas, întrucât programul de strângere de fonduri rămâne activ pe Libris.ro şi în perioada următoare.” – Ana Oniţă, Director General Libris

„Suntem foarte bucuroşi că tot mai mulţi parteneri ni se alătură în lupta împotriva mortalităţii infantile. Pentru a ne atinge obiectivul, avem nevoie de foarte multă susţinere. Căutăm în permanenţă modalităţi noi de a arăta că oricine poate să ajute, iar prin campania Un gest pentru o viaţă îi îndemnăm pe toţi cei dornici să se implice şi să redirecţioneze 2% din impozitul pe venit către Salvaţi Copiii România.” – Gabriela Alexandrescu, Director Executiv Salvaţi Copiii România

În cadrul programului pentru reducerea mortalităţii infantile, derulat începând cu anul 2010, Salvaţi Copiii şi-a asumat susţinerea eforturilor medicilor neonatologi, prin dotarea a 54 de maternităţi din 33 de judeţe cu echipamente medicale performante în valoare de peste 4,8 milioane de lei. Aceste unităţi medicale au primit incubatoare, mese de resuscitare, aparate de ventilaţie sau alte echipamente performante necesare salvării vieţilor bebeluşilor născuţi prematur.

De asemenea, 100 de medici specialişti au participat la cursuri de pregătire pentru o mai bună detecţie a sarcinilor cu risc şi a malformaţiilor congenitale corectabile. Prin programul de suport în mediul rural, Organizaţia a oferit în mod gratuit sprijin pentru 12.600 de gravide, mame şi copiii acestora, în 31 de comunităţi defavorizate.

Campania Un gest pentru o viaţă este menită să promoveze în rândul publicului larg posibilitatea persoanelor fizice de a susţine programul de reducere a mortalităţii infantile prin redirecţionarea a 2% din impozitul pe venit către maternităţi, secţii de nou-născuţi şi suport parental, prin intermediul Organizaţiei Salvaţi Copiii.

Formularele pentru redirecţionare, precompletate cu datele de identificare ale Organizaţiei, pot fi descărcate de pe site-ul oficial Salvaţi Copiii. Acestea trebuie completate cu datele personale, semnate şi depuse personal la administraţiile financiare sau trimise prin poştă, cu confirmare de primire, până la data de 25 mai 2015. Cuantumul financiar nu trebuie menţionat în formular, acesta urmând să fie completat de către administraţia financiară.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și vă aduce zilnic informații despre diverse ... citește mai mult
Recomandare video
Dr. Cazacu Corrado: simptome și tratament în boala parodontală (parodontoză)