Pe 20 iunie sarbatorim Ziua Mondiala a Laptelui

In premiera in Romania, Ziua Mondiala a Laptelui va fi o zi dedicata in intregime acestui aliment primordial.
Pe 20 iunie sarbatorim Ziua Mondiala a Laptelui
Pe 20 iunie sarbatorim Ziua Mondiala a Laptelui

20 iunie este ziua propusa de Tetra Pak in parteneriat cu APRIL (Asociatia Patronala Romana din Industria Laptelui) pentru celebrarea, si in tara noastra, a Zilei Mondiale a Laptelui.

In premiera in Romania, Ziua Mondiala a Laptelui va fi o zi dedicata in intregime acestui aliment primordial, recunoscut pentru calitatile sale inca din primii ani de viata, dar neglijat pe parcursul vietii.

In Romania, consumul de lapte este inca mult sub media europeana

“Romanii inca neglijeaza acest aliment, consumandu-l sub media europeana. Desi teoretic cu totii ii recunoastem importanta, traind cu sentimentul ca acordam acestui aliment de baza locul cuvenit in dieta zilnica, de fapt noi romanii consumam anual in jur de 37 litri de lapte pe cap de locuitor.

Conform Euromonitor si rapoartelor interne Tetra Pak, in tarile Vest europene media consumului de lapte depaseste 60 litri per capita anual” atrage atentia Catalina Siriteanu, Marketing & Product Management Director, Tetra Pak South Eastern Europe.

Cum sarbatorim Ziua Mondiala a Laptelui in Romania?

In Romania, sarbatorirea Zilei Mondiale a Laptelui incepe in Bucuresti, in Parcul Tineretului, acolo unde se vor desfasura majoritatea actiunilor de anul acesta. Tetra Pak impreuna cu APRIL, Societatea Romana de Pediatrie si ASPOR (Asociatia pentru Prevenirea Osteoporozei in Romania) au pregatit o zi plina de concursuri si programe pentru copii, avand ca tema laptele, muzica, dans, jocuri si intreceri, Fabrica de lapte, teatru de papusi, clowni si, evident, mult lapte care sa intretina energia celor mici dar si a parintilor vor umple ziua celor prezenti.

De asemenea, Ziua Mondiala a Laptelui va oferi parintilor ocazia de a afla de la specialistii ASPOR mai multe despre osteoporoza si despre importanta laptelui in prevenirea acestei maladii.

Conform aprecierilor ASPOR, 1 din 3 femei si 1 din 5 barbati sufera o fractura din cauza osteoporozei pe parcursul vietii iar numarul de persoane afectate este prevazut a creste de 2 pana la 3 ori in urmatorii ani. Reprezentantii ASPOR se alatura, astfel, Tetra Pak in Parcul Tineretului de Ziua Mondiala a Laptelui, cu un punct de informare si testare (screening) a riscului de osteoporoza.

World Milk Day in lume

Ziua Mondiala a Laptelui este sarbatorita la nivel mondial, in fiecare an, incepand din 2001 prin diverse evenimente care aduc in centrul atentiei bunatatea laptelui si beneficiile sale pentru sanatate.

Toate aceste activitati se desfasoara sub egida Organizatiei Natiunilor Unite pentru Agricultura si Alimentatie (FAO Food and Agriculture Organization of the United Nations) si acopera o parte impresionanta a globului.

 

Diana Suciu

Diana Suciu este un jurnalist cu experienţă în realizarea de ştiri şi articole pentru on line, fiind unul dintre primii redactori ai site-ului “Ce se întâmplă, doctore?”. De-a lungul timpului, Diana Suciu a scris sute de ştiri, articole şi interviuri atât pentru revista “Ce se întâmplă, ... citește mai mult

Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața