4 exerciții fizice pentru ameliorarea constipației

Când te confrunți cu efectele cauzate de constipație și ai dificultăți în a-ți regla tranzitul intestinal, una dintre cele mai bune soluții este să faci mișcare.
  • Publicat:
4 exerciții fizice pentru ameliorarea constipației

Un studiu publicat în Jurnalul Scandinavian de Gastroenterologie a arătat că exercițiile fizice pot îmbunătăți simptomele supărătoare cauzate de constipație. Mai mult, cercetătările arată că exercițiile fizice efectuate în mod regulat pot contribui la ameliorarea constipației cronice, dar și la prevenirea instalării sindromului de colon iritabil.

Este important de menționat că o singură sesiune de exerciții poate sau nu să declanșeze imediat nevoia de a merge la toaletă. Totuși, pentru beneficii pe termen lung, este important să se continue cu activitatea fizică zilnic, pentru a accelera tranzitul intestinal.

Uite patru tipuri de activitate fizică pe care o poți practica pentru ameliorarea constipației.

Exerciții pentru reducerea efectelor cauzate de constipație

1. Alergatul

Alergatul este una dintre cele mai eficiente modalități de a pune intestinul gros la treabă. Deși este adevărat că exercițiile regulate îmbunătățesc fluxul sanguin sănătos către intestine, alergatul intens îndepărtează sângele de la sistemul digestiv și îl îndreaptă către mușchii care lucrează intens.

2. Cardio ușor

Exercițiile cardio ușoare, cum ar fi mersul pe jos sau mersul cu bicicleta, pot ajuta și ele la stimularea tranzitului intestinal fără a provoca schimbări dramatice în fluxul sangvin.

3. Exercițiile pentru tonifiere

Mușchii abdominali sunt esențiali pentru stimularea motilității intestinale. Prin stimularea mușchilor de la nivelul abdomenului, intestinul gros și subțire se activează, iar constipația se reduce semnificativ.

4. Yoga

Yoga este unică în exercițiile pentru constipație, deoarece se axează pe fluxul sanguin care merge către intestine și activează sistemul nervos parasimpatic, cunoscut și sub numele de „sistemul de odihnă și digestie”.

În plus față de aceste exerciții, este important să fii hidratat și să ai o alimentație sănătoasă pentru a preveni constipația.

Este evident că exercițiile fizice regulate pot aduce numeroase beneficii pentru sănătatea digestivă. Încorporând aceste exerciții în rutina ta zilnică, vei putea menține tranzitul intestinal sănătos și vei îmbunătăți calitatea vieții tale în general.

Surse:

https://www.everydayhealth.com/digestive-health/exercises-to-ease-constipation-and-improve-digestive-health/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4438173/

Sursa foto: Kmpzzz / Shutterstock

Urmărește CSID.ro pe Google News
Maria Crișan - Web-editor
Sunt pasionată de tot ce ține de sănătate și lifestyle. Jonglând dintotdeauna cu „armele” cele mai puternice, cuvintele, îmi place să împărtășesc cu cititorii diverse sfaturi și idei despre tot ceea ce înseamnă o viață trăită sănătos și frumos. Lucrez în jurnalism de 3 ani, ...
citește mai mult
Recomandare video
Salată cu ciuperci și Mușchi File și paste cu Jambon de Curcan