Migrenele, vinovate de apariția sindromului de colon iritabil. Ce spun studiile

Cercetări anterioare arată că migrenele au potențialul de a crește riscul problemelor de sănătate, inclusiv riscul de afecțiuni gastrointestinale.
  • Publicat:
Migrenele, vinovate de apariția sindromului de colon iritabil. Ce spun studiile
Migrenele, vinovate de apariția sindromului de colon iritabil. Ce spun studiile

Peste 1 miliard de persoane din întreaga lume se confruntă anual cu cel puțin un atac migrenos. Cercetări anterioare arată că migrenele au potențialul de a crește riscul problemelor de sănătate, inclusiv riscul de afecțiuni gastrointestinale. O nouă cercetare realizată la Seoul National University College of Medicine, Coreea de Sud, arată că există o legătură între migrene și riscul crescut privind sindromul colonului iritabil.

Studii anterioare arată că migrenele pot crește riscul unei persoane pentru a dezvolta alte afecțiuni, inclusiv accidentul vascular cerebral, bolile cardiovasculare, epilepsia, tulburările de somn, anxietatea și depresia. Migrenele au fost asociate și anumitor afecțiuni gastrointestinale, inclusiv sindromului de colon iritabil.

În prezent, cercetătorii Universității de Medicină din Seoul spun că există o legătură între migrene și riscul crescut de sindrom de colon iritabil, care este un termen umbrelă pentru boala Crohn și colita ulcerativă.

Studiul a fost recent publicat în jurnalul Scientific Reports.

Migrenele și sindromul colonului iritabil, o legătură surprinzătoare

Ani la rând, migrenele au fost asociate sindroamelor gastrointestinale cronice și anumitor boli, dar ultimele date raportează o asociere cu sindromul colonului iritabil. Nu este primul studiu care analizează această legătură. În martie 2021, în urma unui studiu din Statele Unite s-a descoperit o prevalență crescută a migrenelor sau durerilor severe de cap în rândul pacienților cu sindrom de colon iritabil.

Foto: shutterstock

Surse: 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân