Acuzații de malpraxis la Spitalul de Urgență din Constanța. O femeie a decedat, după ce medicii i-au pus un diagnostic greșit

  • Publicat:
Acuzații de malpraxis la Spitalul de Urgență din Constanța. O femeie a decedat, după ce medicii i-au pus un diagnostic greșit

O femeie din Constanța a murit la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Constanța, iar fiica acesteia dă vina pe medicii care au consultat-o. Mama ei a fost diagnosticată cu două tipuri de diabet, însă nu a fost tratată corespunzător. 

Acuzații de malpraxis la Spitalul de Urgență din Constanța

În pandemie, Monica Grasu și-a pierdut și tatăl, și mama. Ambii au decedat la Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” din Constanța, la distanță de șase luni. Femeia a decis să le ceară socoteală medicilor considerând că decesul mamei sale a fost cauzat de malpraxis.

Zamfira Grasu, în vârstă de 60 de ani, suferea de ani buni de diabet, dar era ținută sub observație de un medic diabetolog. Acesta i-a pus diagnosticul de diabet zaharat tip 1 și i-a prescris insulină.

Femeia a primit un diagnostic greșit

De fiecare dată când se simțea rău, femeia mergea la Spitalul Județean din Constanța, dar doctorii de acolo i-au pus un alt diagnostic. Din păcate, în luna iunie a anului 2021, Zamfira Grasu a intrat în comă diabetică și a murit la scurt timp.

Citește și: Femeie din Galați moartă după ce a fost conectată la un aparat de oxigen defect. Medicii au crezut că are diabet, deși avea grave probleme respiratorii. „N-a fost băgată în seamă!”

”Când mergea la spital, intra pe mâinile altui medic. Medicul ei diabetolog spunea că are diabet zaharat de tip 1, iar medicii de la spital că are diabet zaharat de tip 2 și îi dădeau medicamente în loc să i se administreze insulină. Doctorițele se contraziceau între ele. Nu poți să boxezi cu viața unui om. Nu știu care din doctorițe i-a pus diagnosticul greșit. Aveam două rețete diferite și nu știam ce să îi cumpăr. La spital, eu tot insistam să îi aduc insulina de acasă”, a povestit Monica Grasu, pentru Gândul.ro.

Avea nevoie de insulină, dar medicii i-au administrat pastile

Se pare că medicii din Spitalul Județean i-au pus diagnosticul de diabet zaharat de tip 2 și i-ar fi administrat pastile, în loc de insulină.

”Am sunat și nu răspundea la telefon, cred că i-am dat vreo 30 de telefoane. Mi-au spus să o las în pace, că doarme și că deranjez lumea din salon, dar ea, săraca, probabil era în comă”, a mai precizat aceasta.

Revoltată, Monica Grasu a depus plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța împotriva Spitalului Clinic Județean din Constanța ”Sf. Apostol Andrei” și a medicilor care au îngrijit-o pe mama sa în ultimele clipe de viață.

Sursa foto: Gândul

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân